Porodica - Deca

Kako napraviti zabavne igračke od sunđera

Kaže se za decu da su poput sunđera, da upijaju sve što odrasli kažu i da oponašaju njihovo ponašanje.

Deca u svemu mogu da pronađu smisao za igru i zabavu. Ne nedostaje im nikad inspiracije i mašte. Uvek je doduše poželjno da i odrasli daju svoj doprinos u tom pogledu. Da se vratimo s toga na sunđere, iste one koje svako od vas ima u svom domu. Mogu li oni da posluže kao materijal za izradu zanimljivih igračaka za mališane? Svakako da mogu. Otkrivamo vam danas jednostavne DIY projekte izrade igračaka od sunđera.

Fantastično u vezi sa ovim igračkama je što će vaša deca jednako uživati dok ih budu pravila i sa njima se kasnije igrala. Mali radoznalci će vam i sami predložiti šta da napravite, a to će sigurno biti neki od junaka iz crtanih filmova i priča. Možda baš među predlozima koje smo danas pripremili za vas pronađete nešto inspirativno.

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA DIY SUNĐERASTI PODUHVAT?

Sunđeri različitih boja, makaze, lepak, trakice i drveni štapići. U zavisnosti od toga šta planirate da pravite, svakako da možete celoj priči dati vaš lični pečat. Napravite svojim mališanima interesantne sladolede na štapiću od sunđera, zatim girlandu sa najrazličitijim oblicima, brojne životinjice poput ježeva, žabica, ptica, leptirova i sl, zatim brodiće, morska stvorenja, pa čak i oblike poput oblaka i sunca.

Deca ove vesele sunđere, naročito one u obliku sladoleda mogu da koriste kao alatke za umetničko slikanje. Obezbedite im samo prigodnu površinu i akrilne boje i posmatrajte kako postaju mali umetnici. Među omiljenim dečijim sunđerastim igračkama su male bombice koje se lako prave i donose pregršt zabave. Sunđere je potrebno izrezati na tanke trake a potom ih vezati po sredini. Bombice se zatim umakaju u kofu sa vodom i svako dete dobija priliku da pokaže koliko daleko može da je baci, posmatrajući pri tom kako se voda raspršuje po podu. Osim na travi, sa ovim igračkama mališani mogu da se igraju i u bazenu, a mogu vam poslužiti i za pravljenje dodatne pene u toku kupanja.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group