Kako decu povezati sa prirodom kada Majka Priroda neće da sarađuje?

Da li ste nekad čuli da pojam NDD – Nature Deficit Disorder?

Poremećaj u vidu nedostatka boravka u prirodi nije nov pojam, ali se od relativno skoro pomnije istražuje. I mada NDD nije medicinska dijagnoza, ona je itekako prisutno stanje i odnosi se na decu, koja provode izuzetno malo vremena na otvorenom što dovodi do brojnih problema u njihovom ponašanju. I mada svaki roditelj zna koliko je važno da deca borave svakodnevno na otvorenom, činjenica je da nije uvek moguće izaći napolje. Ponekad Majka Priroda jednostavno ne sarađuje sa nama.

Deca se neće sećati svog najboljeg dana provedenog uz tablet ili mobilni telefon, kada odrastu. Ali će se sećati avantura. One bi trebalo da budu prioritet na vašoj listu aktivnosti za decu. I mada temperature u toku godine variraju i različiti oblici padavina vas mogu sprečiti da izađete napolje, ono što možete da uradite jeste da prirodu unesete u svoj dom. U redovima koji slede donosimo vam pregršt ideja za igru u kući tokom nepovoljnih vremenskih uslova.

« 1 2 3 4 5 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group