Kako da uspešno ograničite vreme koje deca provode ispred malih ekrana?

Vreme koje dete provodi pred ekranom kompjutera, tv-a ili sa telefonom u ruci je jedna od najčešćih tema o kojoj roditelji diskutuju.

Za razliku od vremena kada ste sami bili deca, danas smo okruženi ekranima sa svih strana, koji nas mame zanimljivim sadržajem. To definitivno stavlja roditelje pred težak zadatak. Tehnologija je promenila naš život, i u velikoj meri utiče na detinjstvo naše dece. U tom je pogledu neophodno da deca nauče kako da koriste prednosti tehnologije na pravi način.

Pitanje je – gde podvući crtu? Brojni neželjeni efekti javljaju se kada dete provodi neograničeno vreme ispred ekrana. Prekomerna upotreba tehnologije dovodi do sedativnog načina života, koji usporava metabolizam, i uzrokuje gojaznost. Neminovno je da vid plaća cenu kad su deca često ispred ekrana. Plavo svetlo koje emituju ekrani različitih uređaja ometa ciklus spavanja, a brojne studije pokazuju da posebno predškolci imaju problema sa ponašanjem ukoliko su često ispred malih ekrana. U našoj galeriji saznajte kako da uspešno ograničite vreme ispred malih ekrana.

« 1 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group