Porodica - Deca

Kako da prestanete da budete ljuta mama po ceo dan?

Da li ste primetili kojom ste se brzinom od one nežne i blage osobe koja je jedva dočekala da postane mama, pretvorili u čudovište koje viče na svoju decu po ceo dan?

"Sakupi igračke"- mirnim tonovom, "sakupi igračkeee", već malo glasnije, ali kada kažete to isto treći put to je već iz sveg glasa sa sve parom koja vam viri iz ušiju. U celoj priči nedostaju vam verovatno samo rogovi, ali i njih vidite u svom odrazu u ogledalu kada vaše dete pokunjeno napušta prostoriju nakon što ste urlali na njega.

Ne postoji magični štapić koji ćete upotrebiti kako bi kanalisali vaše reči i dela, ali postoji jedna proverena taktika sa kojom možete da pokušate ako želite da prestanete da budete ljuta mama 24/7h. Reč je o gumicama za kosu. Da, zvuči luckasto ali zaista donosi izvrsne rezultate. Vizuelni efekat je vrlo moćna alatka koja će vam omogućiti da izbegavate lošu naviku koju ste razvili tokom vremena. Nešto poput podsetnika koji ćete sami sebi ostavljati da ne zaboravite ono što je zaista važno, a to je pružanje ljubavi deci i pokazivanje ispravnog načina ponašanja.

POSTUPAK:

  • Pronađite 5 gumica za kosu koje vam je prijatno da nosite oko ručnog zgloba.

  • Kada se deca ujutro probude, stavite ih oko zgloba jedne ruke. Uvek nastojte da to bude ista ruka. Važno je da sačekate da se oni (ili ono) probude, jer vizuelni znaci neće funkcionisati ako se stope sa pozadinom. Drugim rečima ako se naviknete da ih imate oko zgloba nećete ih ni primećivati.

  • Ako vam se dogodi da vičete na svoje dete, premestite jednu gumicu na zglob druge ruke. Cilj je da do kraja dana, sve gumice vratite na originalan zglob. Kako?

  • Istraživanja pokazuju da je za zdrav odnos (roditelj – dete) potrebno 5 pozitivnih interakcija kako bi uravnotežili jedno loše delo – vikanje.

  • Sve može da bude dobar način za ponovno povezivanje sa vašim detetom od zagrljaja, preko zajedničkog igranja, do čitanja knjige pred spavanje.

  • Čak i ako imate više od jednog deteta, moguće je sprovoditi u delo ovakav način kontrolisanja svog ponašanja. Nakon što se vikali na jedno dete, činjenica da ih ima još i da postoji šansa da ponovite grešku, navešće vas da što pre izgladite stvari sa prvim detetom.

Ž.J.

Izvor: Happyyouhappyfamily

Foto: Pinterest

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group