Porodica - Deca

Igre za decu na otvorenom sa vodom i peskom

Deca obožavaju leto.

Pre svega jer im se pruža prilika da više vremena provode napolju u beskrajnom igranju i druženju. Ono što deca posebno vole jesu igre sa vodom i neizostavni pesak koji podstiče njihovu maštu. Verovatno ste tokom karantina iscrpeli sve moguće ideje za zanimanje vaših malih vragolana. Ako tražite novu ideju koja će im ovog leta okupirati pažnju, imamo nešto za vas – DIY projekat izrade stola sa vodom ili peskom.

Ovakav jedan sto je ne samo igračka već i sredstvo koje deca mogu iskoristiti kako bi nešto naučila. Skvasiće se, da, ali će pri tom naučiti koji predmeti tonu, a koji plutaju. Vi im pritom možete pomoći birajući loptice ili neke figurice koje će potonuti na dno. Takođe, deca će uvideti razliku i između predmeta koji su veliki, a ne tonu, i onih malih koji su otišli na dno, što je u njihovoj glavici do tad bilo nepojmljivo.

Istina, napraviće haos, jer tako je to kad se igrate sa peskom. Ali pesak je jako koristan za objašnjavanje deci kako nastaju oblici, za shvatanje razlike između nečeg što je tečno i čvrsto, mokro i suvo, nečeg što je postalo mokro. Nije vam potrebno mnogo da biste napravili ovakav jedan sto sa vodom ili peskom za klince. Verovatno već imate neke plastične kutije u kojima vaša deca drže svoje igračke. One vam mogu poslužiti kao savršena osnova, kojoj samo ostaje da osmislite nogare, a verujemo da ćete u našoj galeriji dobiti svu potrebnu inspiraciju.

Deca najbolje uče kroz igru, zato im omogućite da budu mali istraživači.

Ž.J.

Izvor: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group