Domaće izdavačke kuće otvaraju onlajn platformu sa udžbenicima

Izdavačke kuće Klet, Novi logos i Freska, otvaraju svoju platformu sa digitalnim udžbenicima, koja će moći da se koristi sasvim besplatno dok traje vanredno stanje...

Prema izjavama izdavača, svi direktori osnovnih škola, čiji nastavnici predaju po reformisanom programu za prvi, drugi, peti i šesti razred osnovne škole, ukoliko žele da koriste platformu sa digitalnim udžbenicima, www.eucionica.rs, mogu poslati zaahtev za formiranje digitalnih, virutelnih odeljenja na admin@eucionica.rs.

Kako navode, platforma ima ugrađen Sistem za upravljanje učenjem, koji nastavnicima omogućava da formiraju virtuelno odeljenje i na taj način održavaju nastavu na daljinu, koja uključuje zadavanje domaćih zadataka, kontrolnih zadataka, pismenih zadataka i slično, uz praćenje rada učenika – koliko su gradiva u digitalnom udžbeniku prešli, koliko su zadataka uradili i slično, putem svih uređaja, odnosno desktop i laptop računara, tableta ili mobilnog telefona.

„Nakon dobijenog zahteva, pozvaćemo direktore u najkraćem roku i oni će dobiti detaljne informacije o proceduri formiranja virtuelnih odeljenja“, kako kažu iz izdavačkih kuća.

Kreativni centar je takođe svim zainteresovanim učenicima omogućio besplatno korišćenje digitalnih udžbenika za lekcije koje su po planu za mart i april 2020.godine, pri čemu svaki udžbenih prati nastavni plan i program.

Udžbenici Kreativnog centra se mogu koristiti na sajtu www.ekcskola.rs u delu Demo knjige, gde se mogu pronaći digitalni udžbenici za đake prvog, drugog, petog i šestog razreda, za različite predmete. U okviru lekcija, nalaze se i brojni interaktivni zadaci, dok pojedini udžbenici sadrže i provere znanja.

Uz sve ove digitalne pogodnosti, učenje kod kuće ne mora biti bauk!

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group