4 stvari koje zapravo funkcionišu kada se vaše dete rasplače

Zašto uvek kada pokušavamo da smirimo decu, ona se često još više uznemire?

Prema rečima psihologa, ulazak u režim popravljanja situacije ili umanjivanja dečije tuge, nije najbolje što možete da uradite. Naša namera je da delujemo umirujuće, i da naučimo naše mališane da je moguće preći preko neravnina na putu bez suza u očima. Međutim, ono što dete obično čuje u tom momentu je „ne, ne možeš dobiti ono što želiš, i nije me briga što ti to stvarno treba“.

Iako je čokoladica ona koja je izazvala ovu katastrofu, i ona je na lestvici važnih stvari za odrasle verovatno na poslednjem mestu, detetu je ona u trenutku itekako važna. Kada vam neko ukrade nove patike u teretani, ne pomaže ako vas prijatelj podseti da ste srećni što uopšte imate stopala. Tako je i sa decom, kada nam pričaju o svom problemu, a mi pokušavamo da ih ubedimo da nije toliko strašno. Time se samo povećava intenzitet njihove ljutnje, jer ih mi ne razumemo. Trudimo se da ugasimo plamen, ali ga samo jačamo. Ako želite da prekinete taj ciklus, zavirite u našu galeriju i otkrijte 4 načina na koja možete da smirite uznemireno i uplakano dete.

« 1 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group