Nekoliko zanimljivih ideja za farbanje uskršnjih jaja

Predstavljamo vam još nekoliko jednostavnih ideja za farbanje i ukrašavanje uskršnjih jaja!

Morate priznati da svakog Uskrsa želite da imate najbolje ofarbana i ukrašena jaja. Ovde takmičenja nema, ali smo sigurni da vam prijaju pozitivni komentari i hvaljenje vaše kreativnosti kada donesete vaša mala umetnička dela.

Iako će na kraju ta ista jaja biti slomljena i pojedena, nema ničeg lepšeg od korpe ispunjene prelepo dekorisanim uskršnjim jajima. U nastavku saznajte na koje sve još načine ih možete ukrasiti...

TRIK SA ALUMINIJUMSKOM FOLIJOM

Za dobijanje mramornog efekta, koji je trenutno među najpopularnijim, dovoljno je da upotrebite alu-foliju. Jednostavno je zgužvajte radi dobijanja zanimljive teksture, a zatim oblepite oko jajeta. Jaje treba u potpunosti da bude prekriveno folijom. Stavite u boju i nakon nekoliko minuta ćete dobiti prelepe šare na ljusci. Jaje možete stavljati u više različitih boja, za dobijanja što zanimljivijeg efekta.

TRIK SA GUMICAMA ZA TEGLE

Za dobijanje neverovatnih šara, sa nekoliko gumica za tegle ‘zavežite’ jaje. Stavljajte ih tako da prave različite geometrijske oblike, ali i da svaki deo jajeta bude prekriven makar jednim delom glumice. Stavite jaje u farbu. Nakon što ga izvadite skinite gumice. Da li vam se sviđaju šare? Sada možete opet ubaciti jaje u neku drugu boju (bez gumica) kako bi se neobojeni delovi obojili.

TRIK SA BELOM VOŠTANOM OLOVKOM

Ukrasite ljusku jajeta vašim crtežima sa belom voštanom olovkom. Bilo da se odlučite za spirale, pruge ili nešto komplikovanije – sigurno će izgledati lepo. U početku se vaši crteži neće videti, ali nakon što ih stavite u vodu sa bojom i ljuska se oboji, videćete kako se vaša umetnička dela polako pojavljuju.

TRIK SA PENOM ZA BRIJANJE

Na ravnu površinu (poput plitkog tanjira) stavite sloj pene za brijanje, zatim dodajte nekoliko kapi boje za hranu. Koristite različite boje za šarene efekte. Lagano promešajte boju po površini pene koristeći čačkalicu ili štapić za mešanje. Uvaljajte jaje u obojeni sloj pene, osiguravajući da se boja ravnomerno prenese na ljusku. Ostavite jaje da odstoji nekoliko minuta kako bi se boja fiksirala. Nežno obrišite višak pene i boje sa jajeta koristeći papirne ubruse ili meku krpu. Ostavite obojena jaja da se potpuno osuše na ravnoj površini. I to je sve!

TRIK SA SVETLUCAVIM TUFNICAMA

Ako želite da vaša jaja imaju tufne, nemojte se mučiti da ih nacrtate, već kupite stikere u obliku malih tufnica (mogu se pronaći u radnjama za kancelarijski pribor). Bitno je da stikeri budu što manji kako bi se lepo zalepili za jaje. Oblepljeno jaje stavite u boju, a nakon što se oboji, skinite stikere i dobićete preslatki tufnasti dezen. Ili jednostavno najpre ofarbajte jaja u željenu boju a zatim ih ukrasite svetlucavim stikerima.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group