Ženstvenost i pank u novoj kolekciji Alexander McQueen

Čim su se strasti zbog protekle Nedelje mode stišale, Alexander McQueen je održao reviju u Londonu.

Prva revija uživo nakon izbijanja pandemije održana je na krovu skladišta duvana, na kojem je postavljena providna staklena kupola, gde su se okupili gosti. Lokacija nije slučajno izabrana - londonsko nebo postalo je lajtmotiv kolekcije. I u svim njegovim manifestacijama: bilo da je kristalno plava, sive nijanse olujnog neba ili zalaska sunca.

„Otisci nove kolekcije zasnovani su na fotografijama snimljenim direktno iz studija: imamo sreću da uživamo u najboljem pogledu na grad. Posmatrali smo vremenske prilike, primetili kako se oblik i nijanse oblaka menjaju od zore do sumraka, hvatajući uzorke neba, od čistog plavog do olujnog. To me je dovelo do imidža nove žene McQueen “, kaže kreativna direktorka brenda Sara Barton.

Kolekcija nije prošla bez omaža. Haljina od tafta referenca je na iste teksas haljine, suknje i pantalone sa uzorkom iz kolekcije Dante iz 1995. godine, koju je dizajnirao lično Lee McQueen.

Reviju je zatvorila Naomi Kembel, potvrđujući titulu glavnog modela sezone.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group