Toplina naših ruku: Christian Dior Couture kolekcija proleće/leto 2022

Svetu je potreban balans – dok je jedan deo ljudi lud za digitalnom umetnošću i stvara sopstvene avatare, drugi traže smisao života u živoj komunikaciji, dodiru i ručnom radu. U drugu grupu spada Marija Gracija Kjuri, kreativna direktorka Christian Diora, koja je predstavila novu modnu kolekciju u Parizu. Italijanka je kolekciju posvetila ljudskim vezama.

„Volela bih da provodimo više vremena zajedno, da možemo da se držimo za ruke, da osetimo toplinu dodira i podršku suseda, kaže Marija Gracija Kjuri. „Možda sada zvučim staromodno, ali više me zanima sadašnjost – naša osećanja ovde i sada.“

Dizajnerka je odlučila da ovu ideju izrazi uz pomoć velike pažnje na ručno izrađene detalje, zahvaljujući kojima je svaka stvar, čak i najsažetija, ispunjena toplinom ljudskih ruku. Njen fokus ovog puta je bio na završnoj obradi tkanina, koje je Kjuri kombinovala sa lakonskim, pa čak i arhitektonskim siluetama. Plemenite boje - samo nijanse bele, crne i sive - same vas teraju da pogledate detalje, ispitate tkaninu u pokretu, jer se Marija Gracija Kjuri pokazala kao pravi majstor vizuelnih eksperimenata. Na primer, ogrtač od kašmira zapravo je prekriven najfinijim vezom, a na prvi pogled ispostavilo se da je umetak na elegantnoj haljini do poda deo jedinstvenog dizajna.

Dizajnerka je privukla mnoge zanatlije koje je u velikoj meri pogodila pandemija koronavirusa. „Danas je zaista teško zanatlijama koji čuvaju ove tradicije“, nastavlja dizajnerka. „Odrasla sam na jugu Italije i od detinjstva sam videla kako ovi mali porodični biznisi malo po malo umiru, pa to smatram svojom dužnosti da im pomognem, dam im posao i demonstriram celom svetu lepotu onoga što se može učiniti ljudskim rukama. Ako još niste odlučili da u potpunosti emigrirate u Metaverzum."

« 10 11 12 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group