Sabato de Sarno je novi kreativni direktor brenda Gucci

Kompanija Kering je najavila da će Sabato De Sarno preuzeti mesto kreativnog direktora brenda Gucci i zameniti Alesandra Mikelea koji je otpušten prošlog novembra.

Kao i Mikele, koji se pridružio italijanskoj modnoj kući pre sedam godina, De Sarnova karijera do sada je uglavnom bila iza kulisa. Novopečeni kreativni direktor započeo je svoju karijeru u Pradi 2005. godine, zatim se preselio u Dolce & Gabbana i konačno se pridružio Valentinu 2009. Dok je radio u ovoj kući, napredovao je kroz redove do modnog direktora, kurirajući mušku i žensku odeću, a takođe je i blisko sarađivao sa Pjerpaolom Pićiolijem. Modni dizajner će predstaviti svoju prvu Gucci kolekciju u septembru na milanskoj Nedelji mode.

„Drago mi je što će se Sabato pridružiti Gucci brendu kao novi kreativni direktor kuće, jer je on jedan od najuticajnijih ljudi u industriji. Uz duboko razumevanje jedinstvenog nasleđa, uveren sam da će Sabato voditi naše kreativne timove sa vizijom koja će pomoći u pisanju ovog uzbudljivog sledećeg poglavlja, nadograđujući kredibilitet modne kuće i njegovo bogato nasleđe“, rekao je u izjavi Marko Bizari, predsednik i izvršni direktor kompanije Gucci.

Čekaćemo bez daha da vidimo kako De Sarno oživljava svoju viziju. Nakon što je Mikele preuzeo brend 2015. godine, ponovo je osmislio Gucci estetiku, učetvorostručivši prihod na 10,8 milijardi dolara, iako je brend finansijski zaostajao za konkurentima kao što su Louis Vuitton i Dior poslednjih godina.

„Čast mi je što sam kreativni direktor brenda Gucci. Ponosan sam što sam se pridružio domu sa tako izvanrednom istorijom i nasleđem koji je tokom godina prihvatio i negovao vrednosti u koje verujem. Dirnut sam i uzbuđen što ću nastaviti svoju viziju brenda“, rekao je De Sarno.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group