Princeze Simone Rocha u novoj kolekciji "naoružane" su lakiranim kožnim jaknama i grubim čizmama

Tokom proteklih 10 godina, Simone Rocha je uspela da postane jedna od najprepoznatljivijih dizajnerki na svetu. Uspela je da formuliše tako autentičan vizuelni jezik da možete lako prepoznati devojku u haljini Simone Rocha u gomili.

Suknje od tila, satenske vrpce i baršunaste mašne, više slojeva čipke, volani i karneri, biseri, citati o viktorijanskim i srednjovekovnim kostimima - ova neobična mešavina isključivo je povezana s ovim brendom. Zato ne čudi što smo sve ove prepoznatljive elemente videli na poslednjoj reviji koja je vremenski usklađena sa desetom godišnjicom brenda.

Međutim, kolekcija sadrži i mnogo novih stvari. Ipak, Simone Rocha raste i sazreva - i brend njenog imena se menja sa njom. Ne zaboravljajući na svoje omiljene haljine od tila bez težine, njene vilinske princeze ipak su "naoružane" lakiranim kožnim jaknama i grubim čizmama sa masivnom platformom: šta god da kažete, sada nisu najbolja vremena za naivne devojake - čak i one moraju da nauče da se zauzmu za sebe. Osim toga, nedavno je dizajnerka po drugi put postala majka - stoga se u novoj odeći mnogo spominju i detinjstvo i majčinstvo. Možda je najzanimljiviji detalj kolekcije bodi haljina: dizajnirana je tako da se može otvoriti i idelane su za mame koje doje. U svetu u kome je dojenje na javnom mestu za mnoge još uvek tabu, ovaj gest izgleda kao čin protesta protiv netrpeljivosti i mizoginije.

Simone Rocha pozdravila je svoju publiku u srednjovekovnoj crkvi Svetog Bartolomeja Velikog u Londonu kako bi predstavila u neku ruku povorku inspirisanu ritualima i čitavim procesom rođenja bebe. Novi počeci i nežnost bile su neke od poruka koje je dizajnerka želela da prenese svojim nastupom.

Žene Rocha izašle su iz mraka drevne scene, obučene u slojeve čipke i tila. Ramena su im bila prekrivena šalovima za krštenje, njihove obimne suknje imale su satenske trake, a glave su bile ukrašene biserima. Rocha je na kraju predstavila prelepe kapute sa brokatom. Velike bele pamučne kragne sa krilatim ivicama ličile su na spavaćie i crkvene haljine.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group