Može li Kim Kardašijan ponovo učiniti Dolce & Gabbana popularnim?

Sve što Kim Kardašijan dotakne pretvara se u zlato. Barem, na tome insistiraju strane sjajne publikacije.

Poslednjih dana o tome se sve više govori u kontekstu nove kolekcije Dolce & Gabbana za proleće/leto 2023, koja je predstavljena u okviru milanske Nedelje mode.

Superzvezda je dizajnirala sa Domenikom Dolčeom i Stefanom Gabanom, dizajnerima koji su Kardašijanove svojevremeno nazvali „najjeftinijom porodicom na svetu“, iako su kasnije izbrisali svoju objavu. Šta je nateralo legendarne dizajnere da promene mišljenje o influenserki i zvezdi rijalitija?

Čini se da je dizajnerski dvojac „zaboravio” svoj prvobitni stav prema Kim, njenim sestrama i majci kako bi „vaskrsnuo” nekadašnju slavu svog brenda.

Statistika od 2018. beleži pad interesovanja za brend, što je počelo skandalom koji je dospeo u medije. Zatim u reklami brenda, kineska manekenka je jela italijansku hranu štapićima za jelo, a muški glas je pitao da li joj je teško da se nosi sa tim. Zbog toga su Dolce & Gabbana optuženi za rasizam, a narod Kine potpuno je bojkotovao popularni brend. I ovo nije jedini kontroverzni čin Dolce & Gabbana brenda: pre toga su izjavili da nikada ne bi dozvolili nekome ko nije italijanskog porekla da se bavi njihovim brendom. Kasnije je Domeniko Dolče osudio proceduru vantelesne oplodnje, nazvavši decu rođenu veštačkom oplodnjom „lažnom“.

U indeksu najpopularnijih svetskih brendova List, italijanski brend zauzima 15. mesto, ali je ovu poziciju dobio tek nakon što su svi časopisi dobili fotografije sa venčanja Kortni Kardašijan i Travisa Bekera koje, naravno, nije prošlo bez Dolce & Gabbana autfita.

Uprkos činjenici da Kim kaže da je bila direktno uključena u razvoj kolekcije, očigledno nije morala da se previše trudi. Ako pažljivije pogledate modnu reviju, postaje jasno da je ona bukvalno ispunjena referencama na kolekcije Dolce & Gabbana iz 90-ih i 2000-ih. Dok sama Kardašijan kaže da je inspirisana svojim alter egom, zbog čega se „oseća kao žena italijanske mafije“, linija je puna metalik, crno-belih – tonova koje su Domeniko i Stefano preferirali mnogo pre nego što su prešli na cvetne printove.

Tokom revije, dok su modeli pokazivali majice Kim Kardašijan na modnoj pisti, na velikom platnu iza njihovih leđa prikazan je snimak na kojem Kardašijan s apetitom jede italijansku pastu - na sreću, ovog puta običnom viljuškom. Mnogi novinari postavljaju pitanje: da li je to učinjeno namerno, kao svojevrsna referenca, što je svojevremeno skoro lišilo brend profita, koji će sada rasti zahvaljujući porodici Kardašijan? Ne može se reći da je takva saradnja bila neisplativa za samu Kim: ona je dugo planirala da pored donjeg veša SKIMS objavi i liniju odeće, koja je čak uspela da osvoji srca američkog olimpijskog tima.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group