Moda - Modne revije

Nedelja mode u Milanu: Gucci

Putovanje između sna i jave, među divljim baštama koje su naseljene biljkama i životinjama i drevnih laboratorija alhemičara.

Alesandro Mišel je predstavio svoju prvu kolekciju u Co-Ed formatu, pod nazivom „The Alchemist's Garden“. Prigodnog naziva, kolekcija donosi 120 odevnih kombinacija - "flora i fauna, umotane u zlatu i zapečaćene potpisom brenda – motivom zmije iz drevne egipatske mitologije".

Zmija koja grize svoj rep, postaje kultni simbol kolekcije i predstavlja početak i kraj svega. Bube, tigrovi i vukovi, zlatni  orlovi, gušteri i leptiri nalaze se na haljinama, svilenim jaknama, širokim pantalonama i suknjama. Kolekcija za jesen/zimu 2017/18 brenda Gucci donosi ravne jakne sa širokim pantalonama i duge suknje koje se nose u kombinaciji sa košuljama od čipke. Kratke haljine i mini suknje dizajner kombinuje sa helankama.

Kolekcija je bila pravi kaleidoskop boja, ali dominirale su crna, zelena, crvena i bela. Za izradu odevnih komada Alesandro Mišel koristi pamuk, vunu, krzno, šifon, svilu, baršun, kristale, čipku, gabarden i kožu.

Pored neodoljivih odevnih komada kolekcija je donela i mnogo aksesoara - sandale sa visokom potpeticom i platformom, visoke čizme od kože krokodila, tašne sa drškom od bambusa, šešire sa širokim obodom i perjem, maske i naočare sa Swarovski kristalima.

M.L.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group