MFW: kolekcija Prada jesen/zima 2020/21

Prada slavi pluralizam i složenost ženskih identiteta kolekcijom prepunom citata i referenci.

Milanska ženska nedelja mode je u punom jeku. Jedna od najiščekivanijih revija dana - i da budemo iskreni, tokom čitave nedelje mode bila je modne kuće Prada.

Oči su usredsređene na psihodeličnu arenu postavljenu u svemirskoj multifunkcionalnoj prostoriji Deposito i postavu Prada jesen-zima 2020. unutar kompleksa istoimene fondacije.

Prada kreće u rafiniranu igru citata u kojoj se hipi estetika susreće sa glamurom 1920-ih, a sportski univerzum dozvoljava da bude kontaminiran delikatnim transparentima. Njegovo je „razmišljanje o snazi žene, naglasak na urođenom autoritetu koji postoji u onome što je intrinzično žensko“.

Predstavljeni su blejzeru i jakne iz kojih izviruju kravate u boji, neprobojne haljine s vezenim prslukom su u kombinaciji sa jaknama sa jakim ramenima. "Odeća odražava pluralizam i složenost ženskih identiteta, žena koje otelotvoruje više ideja o sebi u jednom trenu", objasnila je dizajnerka.

"Odbijajući bilo kakvu pojednostavljivu kategorizaciju, oni odražavaju stalno fluktuirajući odnos žena sa njihovim identitetom." Boje su ekstremne i kreću se od štedljive skale do zasićenih tonova fuksije, crvene, električno plave, naglašavajući taktilnost tekstura i dinamičnost silueta.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group