Moda - Modne revije

Kožne kabanice i čipkana srca iz kolekcije Alexander McQueen

Raspoloženje u modernom Parizu, iskreno, apokaliptično je.

U francuskoj prestonici zavladao je strah od korona virusa koji je zahvatio sve tokom milanske nedelje mode. A sada glavni dodaci nisu torbe ili cipele, već zaštitne maske.

Sara Barton je u burnim nemirnim vremenima, odlučila da pokaže kolekciju koja će podržati borbeni duh publike - o ljubavi, ali ne ružičastoj bespomoćnoj, već energičnoj. U potrazi za ovom moći, Barton i tim krenuli su na kratak put, počev od Valsa, gde je u istorijskom muzeju pronašla svoju glavnu muzu pred ... kiltom. To jest, suknja, poznata kao deo nacionalne škotske nošnje, u neobičnom performansu - taj je kilt sašiven od ostataka tkanine, ostavljenih krojaču da radi sa drugim narudžbama i u njemu je Barton razaznala "nečiju životnu priču". A u kolekciji su se, kao podsetnik na kilt, pojavili oštri grafički motivi: od krstova do složenih mozaika na kaputu.

Posebno upečatljivi su sivi kaputi i odela sa crnim prugama koje su ušivene u tkaninu izrezanu na kvadrate. Čak i na pozadini masovne ljubavi prema tradicionalnom patčvorku koji se video kod dizajnera ove sezone. Čipkana srca pojavila su se na kožnim haljinama, tu i tamo su se mogli videti bljeskovi ljubičaste boje - boje ne samo krvi, već i strasti.

foto:Vogue

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group