Kolekcija Jacquemus bila je bez iznenađenja - ali ipak joj je suđeno da uspe

Prva revija brenda u poslednjih godinu dana.

Nije čekao samo Marc Jacobs: Simon Port Jacquemus takođe nije predstavljao punopravne kolekcije tokom cele godine. U njegovom slučaju, to je bilo zbog prelaska na novu prodajnu strategiju, kada kolekcija stiže u prodavnice odmah nakon prezentacije. I premda smo približno znali kada u ovom slučaju treba sačekati reviju, to nije umanjilo naše nestrpljenje da vidimo šta nam je dizajner novo pripremio.

Dizajner je počeo da intrigira dve nedelje pre revije. 14. juna na njegovom Instagramu pojavio se prvi teaser: fotografija jarko ružičaste kutije sa sadržajem iste boje, uključujući panama šešir, dvogled i novi model Jacquemus torbe. U isto vreme, Jacquemus je objavio ime buduće kolekcije - La Montagne.  Kasnije je prikazano još pet kutija različitih boja i različitog sadržaja. Ali sve ih je objedinio jednobojni sadržaj (boje pozadine, kutije i stvari koje su ležale u njoj uvek su se poklapale) i tema „planina“. Tako je postalo jasno da će monohromatski stajlinzi i planine postati dva glavna motiva buduće kolekcije.

Pred sam početak prezentacije, Jacquemus je objasnio da je odlučio da napravi vrlo minimalističke ukrase kako ne bi odvratio pažnju publike od odeće i energije modela. Kao rezultat, videli smo jarko zeleni pod i plavu pozadinu - vrlo neobično nakon velikih revija usred polja lavande ili pšenice. Ipak, monohromatski lookovi eksplozivnih jarkih boja izgledali su što je bolje moguće na tako kontrastnoj i vrlo lakonskoj pozadini - zajedno su izgledali gotovo poput slike.

Tema „planina“ čitana je u pripijenim komadima, rančevima, planinarskim čizmama (čak i uz večernje haljine!), kao i voluminoznim jaknama. Inače, ispostavilo se da je to revija već prilično poznatih  silueta u duhu kasnih 90-ih i ranih 2000-ih: pripijene haljine, tanki pleteni dugi rukavi i kardigani, štikle, široke pantalone. Potencijalni komercijalni hit su svima drage mikro torbe, sada su se pojavile sa krznenim oblogama. Samo su topovi sa isečcima na grudima, koji se mogu nositi samo na golom telu, privukli veliku pažnju: izgledaju kao sveža interpretacija kardigana i košulja, koji su bili pričvršćeni samo jednim dugmetom.

Da li smo videli nešto suštinski novo? Teško. Pa ipak, bilo je zadovoljstvo gledati kako se Jacquemus vraća novim kolekcijama i revijama. Štaviše, u sali su sedeli pravi gledaoci, što znači da se život postepeno vraća u normalu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group