Haljina Bele Hadid o kojoj priča ceo svet!

Svake sezone tokom Nedelja mode, dizajneri se trude ne samo da pokažu svoje nove kolekcije, već i da naprave zaista nezaboravne revije, o kojima će se još dugo pričati.

Nedelje mode za sezonu proleće/leto 2023 nisu bile izuzetak: 76-godišnja Šer je zatvorila reviju Balmain, kolekcija Dolce & Gabbana kreirana je u saradnji sa Kim Kardašijan, a 68 pari blizanaca pojavilo se na reviji Gucci. Ipak, titulu „najupečatljivije revije” ipak je zaslužio brend Coperni.

Reviju je zatvorila Bela Hadid: manekenka je na modnu pistu izašla gola i tu, pred svim gledaocima, po njenom telu je poprskan tečni pamuk, koji se za tren oka pretvorio u belu haljinu. Nepotrebno je reći kakav je efekat ovaj nastup imao na goste revije i na milione gledalaca na društvenim mrežama.

Ono što se dogodilo na modnoj pisti može izgledati kao prava magija, ali je zasnovano na razvoju španskog dizajnera Manela Toresa, koji je stvorio tečnu kompoziciju pamučnih vlakana koja se trenutno stvrdne na telu. Rad na ovom pronalasku traje od ranih 2000-ih. Prednost tečnog pamuka nije samo u efikasnosti kreiranja odeće, već i u njegovoj ekološkoj prihvatljivosti: haljina se može „rastvoriti“ i napraviti nešto novo od istog materijala.

Zaista spektakularno!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group