Gucci Twinsburg: revija o suštini mode

Nova kolekcija Alesandra Mikelea za Gucci bila je više od stilskog predloga, bila je odraz onoga što nas na kraju čini jedinstvenim – čak i ako moramo da delimo život sa homozigotnim blizancem.

Kolekciju „Gucci Twinsburg“, vredi početi komentarisanjem nezamislive veštine Alesandra Mikelea da okupi 68 identičnih blizanaca-modela, obuče ih u potpuno iste odevne kombinacije (što takođe znači „dvostruka grupa“ odevnih predmeta) i pošalje ih na modnu pistu. Ovo je definitivno bila spektakularna revija koja će ući u istoriju mode.

U nastavku vam otkrivamo 5 zanimljivih činjenica o nedavno održanoj reviji! 

Revija se pretvorila u veliko iznenađenje

Bratstvo je snaga. Barem ako pitate Alesandra Mikelea, koji je na kraju 68. kolekcije podigao zid u centru svoje piste da pokaže da druga publika gleda istu reviju iz drugog ugla... na identičnim modelima blizancima. Mogli ste bukvalno čuti uzdah iznenađenja dok su njegovi gosti shvatili šta se dešava. Revija je nazvana „Twinsburg” od reči blizanac – blizanci. Bila je to oda dualnosti za koju kaže da postoji u svakom od nas. Kako je šok publike splasnuo, blizanci su se uhvatili za ruke i započeli šou, zajedno šetajući pistom. „Mi smo dva potpuno suprotna, različita, jednojajčana blizanca. Ponekad sretnem sebe u mraku noći“, priznao je Alesandro.

Alesandra Mikelea su odgajale bliznakinje

Mikele je odrastao sa dve majke: njegovom biološkom majkom i njenom sestrom bliznakinjom, koje su izgledale i nosile istu odeću, živele su u istoj kući i obe su imale istu majčinsku ulogu u njegovom životu. Kada je imao sedam godina, 1979. godine, umrla mu je tetka. „Dan za danom sam čekao povratak moje druge majke“, priseća se on u intervjuu posle revije. „Jedna od njih je nestala, ali mi niko nije rekao da mi tetka nije majka. Ovo je u Mikelea usadilo interesovanje za blizance ne samo sa biološke tačke gledišta, već i u duhu: idejom da naše duše naseljavaju dve ličnosti i da one čine naše karaktere. „Twinsburg smo mi. Ovo je tačka gledišta. To je refleksija o dualnosti: o drugoj osobi koja živi u vama kada se udubite u sebe.

Kolekcija je pokazala tradiciju Mikeleovog vaspitanja 1980-ih

Pošto je to bila Mikeleova lična kolekcija, oličena je estetikom uz koju je odrastao. Bio je to pogled na 1980-te, izražen u pogledu na Gucci street style: tu su bile bluze širokih ramena, obimne kožne pantalone, dvodelna odela, naborani kombinezoni sa širokim ramenima i puno upadljivih printova, mnogi komadi koji bi se mogli naći u vintage radnji u zapadnom Londonu. „Svi imamo neke predmete koji su svet odeće učinili uzbudljivim“, kaže modni dizajner.

Slogani su bili u znak protesta zbog uspona krajnje desničarske stranke u Italiji

Revija je otvorena džentlmenskim odelom sa pantalonama. „Fascinira me odnos odeće i muškog tela. Odelo otkriva onaj deo muškog tela koji je obično zatvoren. Ovo je blizanac svečanog odela sa istim telom, ali drugačijim“, objasnio je dizajner. S obzirom na to da je Italija na pragu burnih izbora koji bi mogli da dovedu na vlast njenu najdesničarsku vladu od Drugog svetskog rata i da ugroze prava LGBTQ+, između ostalog, ova vrsta odeće bila je veoma važna za Mikelea, koji je takođe ukrašavao predmete rečju Fuori ! , što znači „napolje“ i naziv je prve homoseksualne organizacije u zemlji, osnovane 1971. godine. „Izbori pokazuju da se sloboda podriva. Bilo je vremena kada smo postigli mnogo, ali sada je jako teško. Ne treba ništa da uzimamo zdravo za gotovo“, objasnio je Alesandro.

To je bila Mikeleova najličnija kolekcija do sada

Mikeleov rad za Gucci oduvek je odražavao njegov život, ali ova kolekcija je njegova najličnija do sada. Govorio je ne samo o svojim majkama bliznakinjama, već i o procesu kroz koji je prošao tokom terapije, pokušavajući da razume sopstvenu dualnost. „Kada sam počeo da posećujem svog terapeuta, on je znao da se plašim da idem na događaje“, rekao je dizajner, otkrivajući deo svog karaktera koji bi mnoge mogao iznenaditi. "Jednog dana sam mu rekao da se konačno zabavljam na jednom događaju, a on je rekao: „Bio si sa drugom verzijom sebe. Zato“. Iz tog razloga, dizajner je plakao tokom finala. „U svetu u kome je politika užasna, a planeta katastrofalna, jedino oružje koje mi ljudi imamo je da zamislimo nešto drugačije i to oživimo. Ne radi se samo na cipelama, torbama i odeći."

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group