„Fendace": dve kuće udružuju svoje umetničke snage za jedinstvenu kolekciju

Fendi i Versace predstavili su zajedničku reviju potvrđujući sve glasine koje su kružile poslednjih meseci o saradnji dve kuće.

26. septembra, svet mode imao je priliku da doživi događaj bez presedana. U sedištu kuće Versace, koja se nalazi u ulici Via Gesu u Milanu, dve velike kuće su udružile snage i rezultat nas je ostavio bez teksta.

Njihovi umetnički direktori, Kim Džons, Silvia Venturini Fendi (Fendi) i Donatela Versaće (Versace), razmenili su uloge stvarajući kolekciju pod nazivom "VERSACE BY FENDI - FENDI BY VERSACE". Svaki dizajner se obavezao da napravi 25 izgleda u ime drugog, a rezultat je stvorio psihodeličnu atmosferu.

Sve je počelo u februaru, kako kaže Kim Džons: "Večerali smo sa Donatelom, a onda su Silvija i Donatela smislile da bi bilo zanimljivo učiniti nešto zabavno." Dakle, ovo nije reklamni trik, naprotiv, to je dokaz snažnog prijateljstva i uzajamnog poštovanja.

Činjenica da i Donatela i Silvija u prošlosti nisu dizajnirale u ime druge kuće učinile su "Fendace" reviju spektakularnim iskustvom. Modna pista bila je ispunjena mnogim poznatim modelima, od Điđi Hadid i Emili Ratajkovski do supermodela 90-ih, Kejt Mos, Amber Valete i Naomi Kembel.

Kim Džons je imao priliku da dublje pretražuje Versaceovu arhivu, otkrivajući predmete koje nikada ranije nije video. Koristeći estetiku kuće, stvorio je vanvremenske izglede inspirisane amblematičnim 90-im, kombinujući klasični Fendi monogram sa zaštitnim znakom Versace, Medusom.

Donatelin pristup dao je više punk efekta, približivši se mladalačkom svetu Fendija sa revolucionarnijom estetikom, dodajući elemente od čipke i istovremeno ponovo uvodeći klasični monogram kuće F koji je prekriven kristalima.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group