Moda - Modne revije

Dior u Šangaju priredio disco show za pamćenje

Sudeći po svim relevantnim modnim pokazateljima (čitajte: vodećim fashion kritičarima) Dior je uspeo da postigne ono što je želeo: šokirao je svet svojom nehajnošću za trenutnu situaciju u svetu.

Tako je juče, u Šangaju, kreatorka Marija Gracija Čiuri predstavila svoju najnoviju pred-jesenju kolekciju koja poručuje da je vreme da se opuštenost i nonšalantnost vrate u našu svakodnevnicu.

Glavna poruka ove kolekcije glasi: budućnost viđena kroz prošlost, i upravo to je kreatorka uspela da postigne kombinacijom teških materijala (od kojih Dior ne odustaje posebno kada su muške kolekcije u pitanju) i treperavih boja koje gotovo niko nije očekivao.

Zapravo, najveće iznenađenje Dior Fall '21 kolekcije jeste upravo ta žustrina, optimizam i treperavost kojom je čitav show i odisao. Dokaz da eklektika itekako nalazi svoju primenu i kada su vodeći svetski modni dizajneri u pitanju jeste Gracijin spoj disko ere i popa koji se, opet sasvim neočekivano, prikazao na pisti uređenoj u svemirskom fazonu.

Kratke vinilne kabanice povezuju praktičnost i originalnost, dok kombinezoni, pantalone, odela i kratke suknjice pozivaju na ples i zabavu. Neizostavni deo atmosfere s početka osamdesetih su svakako i šljokice u svim mogućim bojama, iako moramo primetiti da su sve nijanse zlatne, srebrne i ljubičaste ipak “ukrale show”.

Iako je atmosfera diskoteke totalno izdominirala, ne smemo zaboraviti ni super-cool klasične karirane kostime i univerzalne jakne za koje već naslućujemo da će biti hit predstojeće sezone.

Zapravo, činjenica je da čitava kolekcija nekako uliva nadu u bolje sutra i obećava brzo razrešenje globalnog problema.

A nakon toga – možemo svi u diskać!

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group