Dior SS22 - kolekcija koja ponovo stvara modu 60-ih

Dior je predstavio svoju RTW kolekciju za proleće/leto 2022. na početku pariske Nedelje mode.

Bezvremenska elegancija, sinonim za ime Dior, ponovo se susreće sa umetničkim i feminističkim brigama kreativne direktorke Marije Gracije Kjuri, koja je za prolećnu kolekciju odlučila da istraži i kombinuje sledeće kreativne pravce: onaj iz nasleđa Marka Boana i slikarke Ane Paparati.

Zajednički imenitelj u oba slučaja su šezdesete godine, tokom kojih su dve referentne osobe postale poznate, i koje se Kjuri obavezuje da će prevesti savremenom terminologijom kako bi nas upoznala sa jednom od najzabavnijih kolekcija sledeće sezone.

Kjuri se fokusira na Boanovu kolekciju "Slim Look" iz 1961. godine, koju je tadašnja štampa opisala kao "uticajnu" kao i kolekciju "New Look" iz 1947. godine. Tu su i žuta, crvena, zelena, teget, narandžasta i ljubičasta - boje koje simbolizuju gotovo mistične geometrije u delima Ane Paparati.

U kolekciji smo videli suknje, kapute, mini suknje, šortseve, bermude, klasične bele košulje, mini haljine A kroja koje se kombinuju na različite načine i stvaraju zanimljive kontraste. Od klasičnih odela i haljina u crno-belom koloru do odevnih kombinacija u smelim bojama, šarm klasike i vintage estetika 60-ih plodno se kombinuju sa svetlom i zabavnom stranom mode i vrhunskim izrazom slobode.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group