Dior otkriva mesto održavanja Cruise 2023 revije

Veza između Diora i Španije, tačnije Andaluzije, počela je pedesetih godina 20. veka, a od tada do danas, sa svakom godinom, ova veza postaje sve jača. I gospodin Dior i njegovi naslednici su bili inspirisani španskom istorijom i kulturom za svoje kreacije. U stvari, 1954. Kristijan Dior je jednu od svojih haljina nazvao "Nuits d'Espagne", dok je 1956. jedna od njegovih kreacija nazvana "Bal a Seville".

Marija Gracija Kjuri nastavlja tradiciju i vezu sa Španijom, jer će se, kako je Dior najavio, predstavljanje kolekcije Cruise 2023 održati u Sevilji. Revija je zakazana za 16. jun i biće održana na Plaza de Espana. Ovaj trg je delo arhitekte Anibala Gonzalesa, koji ga je stvorio 1929. Umetničke struje poput baroka, renesanse i maurske renesanse Španije uticale su na Anibala Gonzaza u tolikoj meri da je dizajnirao impresivan arhitektonski dragulj zemlje.

Povodom modne revije, Marija Gracija Kjuri će sarađivati i kreirati kolekciju u saradnji sa zanatlijama i umetnicima koji poznaju tehnike i tradiciju Andaluzije. Jedan od ciljeva kreativne direktorke kuće, kroz putovanja koja pravi da bi predstavila svoje kolekcije, jeste da podstakne turizam svakog mesta, ali i da istakne istoriju i kulturu svake zemlje.

Nešto pre predstavljanja kolekcije Cruise 2023, kuća Dior će otputovati u Seul, gde će 30. aprila predstaviti kolekciju pre fall 2022. Takođe, 19. maja francuska kuća će po prvi put predstaviti prolećnu predkolekciju za muškarce u Los Anđelesu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group