Dekadencija i drama preuzimaju Veneciju za Valentinovu reviju Haute Couture

Kada je najavljeno da će kreativni direktor Pierpaoli Piccioli predstaviti svoju kolekciju Haute Couture jesen/zima 2021. za Valentino ne samo van rasporeda, već i van Pariza, nije se moglo očekivati ništa manje od spektakla.

Revija je održana u istorijskom Gaggiandreu u živopisnom gradskom Arsenalu, dva gigantska pristaništa koja je u 16. veku izgradio proslavljeni italijanski arhitekta i vajar Jacopo Sansovino.

Dizajner je pozvao 17 različitih umetnika u atelje Valentino na saradnju na ovoj kolekciji koji su dizajnirali smele i višedimenzionalne kreacije u paleti živopisnih nijansi. Modeli su šetali niz plutajuću pistu na kojoj je pre stotine godina izgrađeno mnogo brodova. Puff haljine, pelerine sa balon rukavima i karneri dočarale su slobodu umetnosti i izuzetnu eleganciju bogatog venecijanskog pozorišta, kostima i dizajna.

Umetnici, Joel S. Allen, Anastasia Bay, Benni Bosetto, Katrin Bremermann, Guglielmo Castelli, Maurizio Cilli, Danilo Correale, Luca Coser, Jamie Nares, Francis Offman, Andrea Respino, Wu Rui, Sofia Silva, Alessandro Teoldi, Patricia Treib i Malte Zenses pretvorili su Picciolijevu viziju u opipljiva umetnička dela koja se mogu nositi.

Tokom sezona Piccioli je uspešno pretvarao Valentino u brend koji mlađa publika može obožavati.  Ovo je kolekcija puna živahnih boja, smelih skulptura i neonsko zelene. Ali svima će omiljeni komad biti dodatak koji se pojavljivao u celoj kolekciji; preveliki, višeslojni šešir od perja koji se kreće pri svakom koraku.

Piccioli je eksperimentisao sa živopisnim pupoljcima azurne, crvene, nane, smaragdno zelene, fuksije, senfa i ljubičaste boje, što je savršeno u suprotnosti sa zahtevanim belim kodeksom odevanja za goste. Manekenke su izašle u grandioznim balskim haljinama kako bi zatvorile reviju dok je Cosima pevala “all the world needs now, is love, sweet love.” Nesporno je da su Piccioli i njegov tim umetnika ulili slatku ljubav u stvaranje ove kolekcije.

Kako je izgledala spektakularna kolekcija, pogledajte u galeriji fotografija.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group