Chanel predstavlja kolekciju Metiers d’art 2022/23 u Africi

Chanel se vraća duhu putovanja.

Od kolekcije predstavljene u Njujorku u decembru 2018., luksuzna modna kuća nije predstavila modnu reviju posvećenu svojim Metiers d'art van Francuske. Ove sezone ide u Afriku u Dakar i ovo je prvi put za modnu kuću, koja nikada ranije nije prikazivala svoje kolekcije na afričkom kontinentu.

Bruno Pavlovski, predsednik Chanel modnih aktivnosti, naglasio je da je o ovoj destinaciji razmišljao dugi niz godina.

"Dakar je uticajna umetnička prestonica na međunarodnoj sceni, posebno u oblastima koje su drage brendu Chanel kao što je moda – nekoliko dana pre Metiers d’art revije, održano je 20. izdanje Nedelje mode u Dakaru – bioskop, ples, muzika, književnost i savremene umetnosti. Više od modne revije, ova manifestacija će iznedriti trodnevni kulturni program koji će biti praćen konkretnim akcijama u smislu kreativnog dijaloga, održivog razvoja i prenošenja znanja.“

Kolekcija sadrži šareni niz printova, biljnih motiva, vezova, šljokica i geometrijskih linija, uzimajući inspiraciju iz sedamdesetih godina i dajući hrabar, moderan obrt Chanel klasicima.

„Ideći dalje od šoua na pisti, uzela sam u obzir događaj u celini. Razmišljali smo o tome tri godine. Želela sam da se to dogodi nežno, tokom nekoliko dana dubokog dijaloga sa poštovanjem“, rekla je Viržini Viar, umetnička direktorka brenda Chanel.

Dizajnirana između studija Chanel Creation u Parizu i porte d’Aubervilliers, gde se nalazi jedanaest Chanel Maisons d’art, svake godine kolekcija Metiers d’art odaje počast savoir-faire. Od 2002. godine predstavljena je na različitim lokacijama širom sveta.

„Bivša Palata pravde u Dakaru, gde se održava ne samo šou na pisti, već i veliki deo pratećeg umetničkog programa, jedno je od najlepših mesta u kojima smo ikada predstavili kolekciju. Bio je to očigledan izbor, i takođe je bio izvor inspiracije."

Kolekcija je imala paletu toplih, ali živih boja, rasplamsalih pantalone iz sedamdesetih, kapute, prevelike dukseve, raznobojne sakoe i haljine od tvida.

Kako bi se proslavila umetnička scena ove vodeće kulturne prestonice, revija je otvorena plesnom predstavom „The Slow Show” koju su uradili Ecole des Sables i koreograf Dimitri Šamblas. Plesači su bili iz Ecole des Sables, međunarodnog centra za obuku i stvaralaštvo za tradicionalne i savremene afričke plesove koji je osnovala Žermen Akonji.

Akonji je bila uključena u projekat od njegovog početka, sastala se sa pevačem Obri Damanom i njegovim horom u bivšoj Palati pravde u Dakaru, dok je DBN Gogo obezbedio muzičku završnicu revije.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group