Burberry SS22 - kolekcija koja testira granice rekonstrukcije

Britanska modna kuća predstavila je svoju novu kolekciju istražujući koncept dekonstrukcije i kreativnih granica.

Dekonstruisati i ponovo izgraditi: te dve reči dovoljne su da kroz film opišu šta se tačno dešava sa kolekcijom SS22 britanske kompanije Burberry, koja je predstavljena 27. septembra. Kuća je odlučila da predstavi svoju kolekciju van londonske Nedelje mode, a prvih nekoliko sekundi filma otkriva da je reč o liniji posvećenoj majci umetničkog direktora Rikarda Tišija, Emeraldini, koja je preminula tokom leta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Burberry (@burberry)

Kolekcija kojom Tiši „ulazi i izlazi“ iz stvarnosti u maštu, ima veoma snažan element dekonstrukcije. Kaput, zaštitni znak istorijske kuće Velike Britanije, pojavljuje se u kolekciji u svojim najnezamislivijim dekonstruisanim verzijama: dugačak napred i kratak pozadi, sa asimetričnim kragnama, sa lancima u sredini umesto klasičnog pojasa od tkanine, sa ukrasima, sa pačvork detaljima, u dve ili tri boje i sa šarama koje se odnose na životinjski otisak.

Ovaj izbledeli, gotovo iskrivljeni uzorak sličan kravljem otisku ponavlja se u drugim delovima kolekcije, poput haljina, prozirnih majica, suknji (od kojih su mnoge praćene resama) i prsluka. Preveliki muški prsluci još su jedan dominantan komad u Burberry kolekciji, dok pantalone (helanke) sa izrezima u kombinaciji sa topovima zamenjuju odela.

Među zanimljivostima prezentacije, bilo je pojavljivanje modela sa ušima koje podsećaju na ... vilenjake, ali i ćudljive džokejske kape koje su skladno upotpunile izglede sa čudnim ušima.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group