Ananas, leopard i asimetrija u novoj kolekciji Roberto Cavalli

U Milanu je, u okviru Nedelje mode, prikazana kolekcija Roberto Cavalli proleće/leto 2023.

Naravno, kao i uvek, na modnoj pisti je bilo dosta „leoparda“ - print je oduvek ugrađen u DNK brenda. Pored animal otisaka, izdvojili smo i druge izuzetne detalje i elemente koji će sigurno biti u trendu sledeće godine.

Piton i leopard u jednoj odevnoj kombinaciji, haljine sa motivima ananasa i palmi, renesansne slike na suknjama i pantalonama, svila, taft, brokat i izrezi - zvuči li kao pravi modni nesklad? Ovako možemo opisati novu kolekciju proleće/leto 2023 Roberto Cavalli, odnosno Fausta Puglisija. Pa ipak, iza sve te bujnosti i mešavine printova, može se videti stil legendarne modne kuće.

Ko još kreira odeću za fatalne predatore velikog grada, ako ne Roberto Kavali? Dakle, Fausto, koji je nedavno preuzeo uzde brenda, ima dubok osećaj za svoju publiku. Ovo je pravi barok i ekstra-glamur, koji izaziva asocijacije na dvehiljadite.

Kolekcija je uključivala metalik topove sa motivima ananasa, kombinezone sa motivima palmi, kopče u obliku grozdova koje svetlucaju na svili i satenu. Puglisi je delovao kao senzualni provokator i mešao je skulpturalne forme sa istinskom ženstvenošću. Karneri i peplum (čiji su dolazak najavili svi stilisti) koegzistirali su sa scenama renesansnih slika raširenih preko lepršavih haljina.

Ova kolekcija je definitivno za hrabre devojke koje se ne plaše da skrenu pažnju na sebe i pritom ne teže da prate sve trendove, verujući da je njihov sopstveni stil mnogo važniji.

U galeriji pogledajte kako su izgledali novi predlozi modne kuće Roberto Cavalli za sezonu proleće/leto.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group