Najpopularnija grčka plaža iz raja

Ova svestrana destinacija bi svakome mogla biti na listi želja...

Pored mnogobrojnih znamenitosti, bogate istorije, grčka naklonost prema dobrom provodu datira još od davnih vremena. Instagram je jedan od najjačih medija što se tiče promovisanja turizma. Prošlog leta blogeri su promovisali Santorini, a čini se da ove sezone već veliku pažnju dobija jedna od najlepših plaža u Grčkoj - Shipwreck Beach ili Navagio plaži.

Poznata plaža se nalazi na ostrvu Zakintos. Treće po veličini, od sedam većih jonskih ostrva, ujedno je jedno od najlepših u čitavoj Grčkoj. Odlikuje ga kristalno čisto more azurne boje i visoke bele litice. Upravo sa litica je najlepši pogled koji ćete uglavnom videti na fotografijama na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Travel 1x1 (@travel.1x1)

Glavna atrakcija plaže olupine je olupina broda MV Panagiotis, krijumčarskog broda koji se u rane 1980-e nasukao pod misterioznim okolnostima. Danas, rđava struktura broda stvara upečatljiv kontrast naspram kristalnog peska i azurnog mora, što je čini magnetom za fotografe i avanturiste.

Pristup plaži moguć je uglavnom brodom, što daje dodatni element avanture putovanju. Posetioci mogu ploviti duž divlje obale Zakintosa, prolazeći pored morskih pećina i strmih litica, pre nego što stignu na ovu ikoničnu plažu.

Kada stignu na obalu, posetioci mogu uživati u suncu na mekanom pesku, plivati u osvežavajućim vodama ili istraživati okolne litice za predivne panoramske poglede. Avanturisti će čak odabrati i da skoče sa litica u sjajno more ispod, uzbudljivo iskustvo koje se ne zaboravlja lako.

Bilo da vas privlači njena fascinantna istorija, njen prirodni sjaj ili jednostavno privlačnost njenog udaljenog položaja, plaža Navagio će sigurno ostaviti neizbrisiv utisak na sve one koji imaju privilegiju da kroče na njene obale. Vidikovac koji se nalazi u blizini sela Anafonitria pružiće vam zaista impresivan pogled na plažu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group