Najlepša mesta na svetu koja treba da posetite

Više slika

Više slika

Saznajte koja mesta treba obavezno da posetite, makar jednom u svom životu...

Napravite listu sa najlepšim mestima na koje želite da odete i polako počnite da sakupljate novac i uživate u putovanjima.

Seljalandsfoss, Island

Jedan od najpoznatijih vodopada  u južnoj regiji Islanda - Seljalandsfoss je prvo mesto koje morate posetiti, ako ste se uputili u tom pravcu. Kada pogledate sliku, sve će vam biti jasno.

Torres del Paine nacionalni park, Čile

Ova zaštićena zemlja u regiji Pantagonije je mešavina planina, glečera, šuma i jetera. Najbolje ga je posetiti tokom leta ili zime, jer se tada sunce ne spušta do 10 sati uveče.

Reka Li, Kina

Krstarite ovom rekom, koja je dugačka oko 85 kilometara i koja se proteže duž regije Guankši u južnoj Kini, kako biste videli najlepše predele zemlje.

Sa Pa, Vijetnam

Ovaj prelepi planinski grad se nalazi tačno ispod kineske granice. A pogled? To su vertikalne pirinčane terase Muong Hoa doline.

Namib-Naukluft nacionalni park, Namibija

Ovaj nacionalni park i prirodni rezervat obuhvataju deo pustinje Namib. Ovde se mogu videti divlje životinje poput planinskih zebri, nojeva i antilopa koje trče preko crvenih, peščanih dina.

Džulija Fajfer Burns Stejt park, Kalifornija

Moguće da je ovo najleša zaustavna stanica za sve turiste. Prelepi Tihi okean i peščana mini-plaža.

Antelope kanjon, Arizona

Ako ga posetite rano ujutru, dok nema još velike gomile turista, moći ćete da vidite sunčeve zrake koji se probijaju i prelamaju kroz kanjon, vizuelno čineći da zidovi kanjona gore.

Jezero Lugano, Švajcarska

Ova slika savršeno pokazuje lepotu ovog jezera koje je slično italijanskom Komo jezeru. Oko njega s enalazi grad Lugano u kome se spajaju švajcarska i mediteranska kultura.

Uyuni slana poljana, Bolivija

Kao rezultat isušivanja praistorijskog jezera, ovaj deo u jugozapadnoj Boliviji je prekriven svetlo-belom soli koja daje iluziju kao da hodate po oblacima.

Bagan, Mjanmar

Ovaj arheološki deo obuhvata više od 2 hiljade budističkih hramova, pagoda i spomenika koji datiraju iz paganskog carstva, iz 9. veka.

Reine, Norveška

Ovo ribarsko selo se nalazi iznad Arktičkog kruga u norveškim Lofoten ostrvima i u njemu živi oko 300 ljudi. Samo zamislite pogled na severno svetlo...

Litice Etretat, Francuska

Dovoljno su bile zadivljujuće za čuvenog Moneta, što ne bi i za vas?

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group