6 romantičnih mesta gde možete provesti medeni mesec

Svaka devojka sanja o nezaboravnom medenom mesecu koji će provesti sa svojim suprugom na najromantičnijem mestu na Zemlji.

Nudimo vam šest predloga gde možete provesti medeni mesec sa svojim voljenim suprugom. U ovim mestima, romantika, ljubav i dobro raspoloženje su zagarantovani.

PARIZ

Čini se da je Pariz postao klasika kada je u pitanju izbor destinacije za medeni mesec. Međutim, u ovom gradu ćete se osećati zasita drugačije i posebno. Da, ovo možda nije najjeftiniji grad, ali ono što možete ovde doživeti pamtićete celog života kao jednu od najlepših uspomena. Duge šetnje duž Champs Elisees, vožnja brodom na Seni, romantična večera u restoranu na Ajfelovom tornju, miris skupih parfema i svežeg peciva učiniće da se zaljubite u ovaj grad. Malo je poznato da je drevno ime Pariza - Lutetia. Pod ovim imenom ga je prvi put zabeležio Julije Cezar. Lutetia je bilo malo naselje na ostrvu, a na latinskom jeziku njegovo ime znači nešto kao „stanovnik srednjih voda”.

MAURICIJUS

Mesto sa najlepšim plažama na svetu. Mauricijus se često naziva raj na zemlji. Čisto beli pesak, nebo-plava voda, netaknuta priroda - to je fascinantno. Mauricijus je savršeno mesto za medeni mesec. Ovde ćete osetiti neverovatnu mešavina kineskog, indijskog, afričkog, francuskog i brtitanskog uticaja. Divan odmor koji ćete provesti ovde definitivno ćete pamtiti celog života. Mauricijus je najbogatija zemlja u Africi, a istovremeno, najgušće naseljena zemlja u Africi. Po gustini naseljenosti Mauricijus zauzima 17. mesto.

SEJŠELI

Republika Sejšeli se sastoji od 115 ostrva. Ovo je rajsko mesto koje privlači turiste iz celog sveta. Bujna tropska vegetacija, raznobojni koralni grebeni, safirna boja Okeana i kilometarske peščane plaže... U ovom mestu uživaćete u svetu romantike i ljubavi sa svojim suprugom. Zanimljivo je da je na Sejšelima žena – glava porodice, a ne muškarac.

MALDIVI

Ko ne bi želeo da provede medeni mesec na Maldivima? Ovde ćete provesti sa svojim partnerom zaista luksuzan odmor. Arhipelag Maldiva sastoji se od 1.190 malih koralnih ostrva. Beli pesak, neverovatna priroda i toplo kristalno čisto more - sve to će učiniti vaš medeni mesec nezaboravnim. Zanimljivo je da na Maldivima devojke rano stupaju u brak. Ukoliko ste neudati, živite na Maldivima i imate 25 godina meštani će vas nazvati "starom damom".

VENECIJA

Šareno i fascinantno mesto. Venecija privlači gomile turista koji uživaju u vožnji gondolom i piju penušavo vino. Ovaj grad definitivno ima svoj šarm i stil. Ukoliko planirate medeni mesec u Veneciji, treba napomenuti da se karneval održava u februaru ili martu i traje 10 dana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tourism Fiji (@tourismfiji)

FIDŽI

Ovo mesto je prava tropska oaza. Lokalno stanovništvo veruje da njihovo ostrvo stvara magiju. Uostalom, zamislite - 322 ostrva sa čistim peskom i neverovatno čistom tirkiznom vodom. Ovo je mesto gde želite da se sakrijete od sveta. I to je realnost! Zanimljivo je da su naočare za sunce na Fidžiju zabranjene, kao i šeširi. Samo lideri mogu da ih nose.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group