17 prelepih primorskih gradova u Italiji

Italijani dosta toga dobro rade. Pripremaju najbolju testeninu, imaju najlepše kožne jakne, uspevaju da izgledaju kul dok voze Vespu, uzgajaju male paradajze koji imaju bolji ukus od bilo čega što ste ikada ranije probali u životu.

Međutim, ako postoji jedno područje u kojem se Italija zaista ističe, to su slikoviti priobalni gradovi. Pet sela koja čine čuveni Činkve Tere – Monteroso al mare, Vernaca, Kornilja, Manarola i Riomađore – su UNESCO-ova svetska baština, cenjena zbog svoje jedinstvene lepote, istorije i kulture (samo nemojte šetati po tom području u tangama – mogli biste da platite kaznu od 3.900 dolara).

Ali predivna sela Činkve Tere nisu jedina mesta koja vredi posetiti tokom italijanskog odmora - mnogi drugi primorski gradovi sijaju jednako jarko pod mediteranskim suncem. Mesta kao što su Atrani, sa svojim prepoznatljivim lukovima duž obale, i Santa Čezarea Terme, banjski grad koji je omiljen među lokalnim stanovništvom.

Samo nemojte biti toliko zadivljeni kopnom Italije da zaboravite na njena ostrva. Svi su čuli za veličanstveno ostrvo Kapri, ali obližnja ostrva Flegreja, nastala vulkanskom aktivnošću, dom su grada Pročida jarkih boja koji oduševljava fotografe. Ako volite dozu prirode sa daškom kulture, Lampeduza, jedno od ostrva Pelagie južno od Sicilije, ima zdravu populaciju delfina i kornjača - majke kornjače svake godine polažu jaja u peščane dine, a lokalno stanovništvo vodi centar za spasavanje kornjača da pomogne u zaštiti mladunčadi.

Ukoliko planirate putovanje u galeriji pogledajte naš izbor najlepših italijanskih primorskih gradova i sela koja su šarmantna koliko i lepa – i počnite da planirate svoje putovanje.

« 15 16 17 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group