Najveći prirodnjački muzej se nalazi u Šangaju

Jedna od najlepših savremnih zgrada, šangajski muzej prirodnih nauka u Kini, otvorio je svoja vrata.

Završen u 2015 od strane kompanije Perkins + Will, prirodnjački muzej je jedan od najvećih muzeja u Kini. Muzej se nalazi na površini od 44.517 kvadratnih metara, sa 10.000 eksponata sa svih sedam kontinenata.

Muzej sadrži razne sadržaje, poput 4D bioskopa, izložbenog prostora koji je u skladu sa kineskom tradicijom, a okružen je bujnom prirodom.

Muzej se nalazi u urbanom delu Šangaju, povezan je sa parkom što omogućava veliki broj posetilaca. Oblik i struktura objekta inspirisani su prirodom, pa je muzej u obliku školjke. Spiralni deo prekriven travom obavija se oko ovalnog ribnjaka. Ribnjak je centralni vizuelni fokus izložbene trase kroz zgradu, koja počinje na gornjem nivou i spiralno se spušta na dole.

Tri glavne fasade na zgradi takođe izražavaju poruku eksponata. Severni zid, predlaže pomeranje tektonskih ploča. Južni zid je živi zid i sastoji se od metalnih rešetki prekrivene lozom. On donosi horizontalnu ravan parka na vertikalnoj površini objekta formiranjem arkada i predstavlja vegetaciju zemljine površine.

Sa grupacijama prirodnih pejzaža, ove funkcije fokusiraju našu svest o osnovnim elementima prirodnog sveta: biljkama, zemlji i vodi.

Ovaj jedinstven muzej, jednostavno morate videti i doživeti!

 

 

 

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group