Kolekcijom Aleksandre Lalić zatvorena 44. Beogradska nedelja mode

Prezentacijom nove kolekcije Aleksandre Lalić, sinoć je u Rajićeva Shopping Centru zatvoren 44. Belgrade Fashion Week. Kolekcija Aleksandre Lalić je omaž Kseniji Atanasijević, prvoj ženi doktoru nauka u Srbiji, čija je doktorska teza “Brunovo učenje o najmanjem”, iskorišćena kao naziv kolekcije.

Kao i svi koji su pioniri u bilo kojoj oblasti života, tako je i Ksenija Atanasijević bila izložena različitim pritiscima unutar Srpske akademije nauka.

Predstavljanje modela nije, kao što je to uobičajeno, pratila muzika. Naime, specijalno za ovu priliku, Marija Ratković napisala je dramski tekst, koji je čitala glumica Vesna Paštrović. To je svakako dodatno obeležilo sinoćnu prezentaciju i poslalo snažnu poruku o borbi koje su žene vodile za svoju ravnopravnost.

Nakon 30tak modnih revija i pratećih programa, se preko 75 dizajnera, 10tak brendova i pred oko 10 000 posetilaca, na 5 gradskih lokacija završen je program jesenje Nedelje mode. Revija srpskih brendova, atraktivni domaći dizajneri, podrška mladim autorima, izložbeni program, promocija drugačijih kultura u saradnji sa Republikom Korejom, zatim, društvena angažovanost kroz učešešće u nacionalnoj akciji "Rak je izlečiv" jesu najkraće nabrojani elementi koji su obeležili 44. izdanje vodeće modne manifestacije u ovom delu Evrope.

Na kraju, finale događaja jeste svečana dodela nagrada koja će biti održana 14. novembra u hotelu Metropol, kada ćemo saznati koje su najbolje modne revije, kolekcije, ko su najbolji manekeni, najstilizovanijji posetioci, kao i šminkeri, frizeri i drugi vredni saradnici koje često ne vidimo, ali čiji rad izuzetno doprinosi kako kvalitetu scenskog nastupa tako i čitavog projekta.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group