Belgrade Fashion Week

Beogradska Nedelja mode održava se dva puta godišnje, krajem oktobra i sredinom aprila i jedan je od najatraktivnijih događaja u gradu. Okupljajući najznačajnije domaće autore i modne kuće, atraktivne inostrane brendove sa domaćeg tržišta, talentovane mlade dizajnere, studente Fakulteta primenjene umetnosti, zanimljive dizajnere iz inostranstva, kao i veliki broj medija - predstavlja događaj koji ne smete propustiti....

Organizator Beogradske Nedelje Mode je Modni studio Click na čelu sa idejnim tvorcem i autorom projekta Nenadom Radujevićem. Zahvaljujući svom autorskom, maštovitom, edukativnom i često alternativnom pristupu modi, Click je postao osobeni činilac mnogih modnih i scenskih dešavanja u kulturnom i javnom životu Beograda. Rad Modnog studija Click obuhvata nekoliko različitih segmenata poslovanja – model managment, PR, event i modni marketing, consalting, organizacija revija i video i foto produkcija. Click čini oko 80 manekena i fotomodela, kreatori, stilisti, fotografi, šminkeri, frizeri, tim scenografa i dizajnera, koreografi, muzički saradnici, tim za PR, marketing i menadžment - tim koji je sposoban da realizuje sve vrste modnih prezentacija od modnih revija, kataloga, reklamnih i muzičkih spotova do PR i promotivnih usluga i osmišljavanje imidža.

 

 

Od 1996. godine, kada je Modni studio Click pokrenuo Beogradsku Nedelju Mode po uzoru na velike modne centre razvijenih zemalja, do danas je pređen veliki put: domaći kreatori sada imaju mesto gde mogu da prikažu svoje kolekcije, mladi talenti - sigurnu šansu da naprave prvi korak u realni svet mode i da se predstave najširoj modnoj javnosti, mediji - atraktivan i zahvalan glamurozni događaj, publika - sedam dana lepote i uzbuđenja, modni poslenici - mesto susreta i saradnje... a Beograd - manifestaciju koja obogaćuje ne samo njegovu kulturnu, umetničku i turističku ponudu, nego donosi i vrlo atraktivnu, savremenu notu njegovom imidžu!

Beogradska Nedelja mode se održava pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i Ministarstva trgovine, turizma i usluga u Vladi Republike Srbije. Saradnja sa institucijama kulture – Kulturni Centar Beograda, Francuski Kultruni Centar, Muzej Primenjene Umetnosti... i podatak da nedelju mode prati veliki broj diplomata i inostranih predstavnika doprineli su da ovaj projekat dobije posebno mesto u gradskom kalendrau kulturnih dešavanja.

Tradicionalno dobar domaćin Beogradske Nedelje mode je hotel Beograd InterContinental, a revije se često održavaju i u Sava Centru, Studentskom Kulturnom Centru, Muzeju istorije Jugoslavije, hotelu Hyatt Regency Beograd... Neki od učesnika žele da prikažu svoje kolekcije i u drugačijim, alternativnim prostorima – Kalemegdanska Barutana, Bitef Teatar, Paviljon Cvijeta Zuzorić, Javno Kupatilo... Na tridesetak revija i pratecih programa modni dizajneri prikazuju svoje aktuelne kolekcije mnogobrojnim novinarima, kupcima, modnim kritičarima i važnim osobama kulturnog i javnog života Beograda.

Tokom organizacije dosadašnjih izdanja potvrdilo se da je ovakva modna smotra postala neophodna našoj sredini. To potvrđuje veliki broj stalnih učesnika i sponzora manifestacije, sve veće interesovanje novih kao i gostovanja inostranih brendova i kreatora. Jedna od važnijih dimenzija ove manifestacije je i afirmacija mladih dizajnera kojima se pomaže ne samo pri realizaciji revija već i produkciji kolekcija.

 

 

Beogradski Fashion Week potencira i povezivanje domaće modne scene sa tržištima u okruženju i vodećim centrima mode u svetu, zato su dosadašnji gosti i dolazili iz Milana – Costume National, Pariza – Veronique Leroy i Maurizio Galante, Londona, Rima, Antwerpena, Meksika, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Grčke...

Povezivanjem modnog imidža sa raznovrsnim sferama biznisa – kozmetika, kompjuterske tehnologije, mobilna telefonija, auto industrija, raznovrsna bezalkoholna i alkoholna pića - putem brojnih i raznovrsnih prezentacija Fashion Week je postao atraktivan poligon za dobar plasman aktuelnih marketinških poruka.

Otkrijte zašto je Fashion Week jedna od najpopularnijih domaćih manifestacija (više od 15 000 posetilaca sa preko milion gledalaca putem brojnih medija) i zbog čega je zvanični medijski pokrovitelj ove manifestacije francuski satelitski kanal - FTV čije progame svakodnevno prati 250 miliona gledalaca širom sveta.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group