Fashion Week - Promocija vanvremenskih vrednosti

Posebnom revijom MILENA, Modni studio Click kao organizator Nedelje mode odao je svojevrsnu modnu počast glumici Mileni Dravić i ponovo skrenuo pažnju na vrednosti koje su je krasile ne samo kao umetnicu već i kao društveni simbol.

Svojom karijerom dokazala je da su i internacionalni uspesi mogući, iako stvarate na ovim prostorima, ostajući istovremeno uzor nenametljive borbe za dostojanstveni položaj žena u našem društvu. Modele za reviju na Perwoll Fahion Week-u u zadatim tematskim okvirima namenski su izradili poznati srpski dizajneri, kostimografi i stilisti. Kreacije inspirisane legendarnom glumicom nosile su manekenke, glumice i poznate ličnosti. Svaka od ovih uspešnih, šarmantnih žena prepoznaje se kao uzor u našem društvu i s razlogom su baš one predstavile deo Mileninih vrednosti na pisti.

Modele su kreirali i nosili:

Aleksandra Lalić – Luna Lu i Ivana Momirov / Ashok Murty – Nataša Marković i Aleksandra Šalipur / Atelier Igor Todorović – Tijana Krstić i Olivera Kovačević / Boris Čakširan – Bojana Stefanović i Sandra Grahovac / Budislava Keković – Ana Vuksan i Kristina Nikitović / GetUp Jasmina Vujović – Ašhen Ataljanc i Ana Runjevac / Daniela Glišić – Vanja Ejdus i Tamara Aleksić / Dejana Momčilović – Marija Tarlać i Vanja Vasić / Doda Komad – Sara i Natalija / Dragana Ognjenović – Milica Lešić / Ines Atelier – Anđelka Prpić / Jasmina Sanader – Danica Maksimović i kostimografkinja lično / Lara Milanović – Natalija Denić i Mina Ilić / Svetlana Jaćović – Ljubinka Klarić i Andrijana Belović / Tamara Radivojević – Marija Bergam i Mina Davidovac / Tijana Žunić – Helen Babić / Zora Mojsilović – Nadežda Dimitrijević i Andrijana Belić.

Kuriozitet na pisti predstavljalo je pojavljivanje Tanje Bošković i manekenki u originalnim kostimima koje je Milena nosila u popularnom programu Obraz uz obraz, a koje je stilizovala dizajnerka Ana Trošić Trajković.

Želja organizatora je da se i nove generacije upoznaju sa Mileninim brojnim vrednostima i da u njoj pronađu svoj uzor.

U nastavku večeri prikazane su autorske revije:

BUDISLAVA KEKOVIĆ

Dobitnica nagrade Boris Nikolić za 2018. Budislava Keković prikazala je kolekciju Dvojnost nežne superjake. Sva zaokupljena ženom, ne kroz svoju pojavnost - već kroz simboličku ravan, dizajnerka nadograđuje svoj opus diskretno inoviranim formama, ostajući dosledna svom principu izvedbe siluete sa što manje sečenja. Mahom monohromna, a i dalje poetična i britka u ideji, ovaj kolekcija je višeznačna apoteoza svim saputinicama, sapatnicama, sunarodnicama, prijateljicama, saradnicama, onima koje odgajaju, ćute, trpe, pomažu, izdržavaju ili, jednostavnije, ženama nežnim-superjakim.

VESNA KRACANOVIĆ

 

Kreatorka se vodi stavom da je “sve rešivo, pa i ono što je već rešeno može se rešiti na drugi način.” Off season kolekcijom pod nazivom “Sorbet”, Vesna Kracanović preispituje, ili preciznije re-rešava, svoje rane radove, ostajući i dalje poetična u zamisli i inovativna u realizaciji.

Foto Đorđe Tomić

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group