Enterijer - Uređenje doma

Uređenje prostora kraj prozora u "obliku zaliva" sa svim prednostima i manama

Prostor kraj prozora koji izlazi van glavnih zidova objekta naziva se – zaliv.

Možda u svom domu već imate ovakav jedan prostor i uveliko ga koristite, a možda on za vas predstavlja neupotrebljen prostor, sa kojim zapravo ne znate šta biste mogli uraditi. S druge strane možda imate u planu skorije renoviranje vašeg stambenog objekta pa bi vam godilo da saznate na koje ga sve načine možete urediti. U redovima koji slede iznosimo vam predloge kako ga možete iskoristiti sa svim prednostima i manama.

Prostor kraj prozora u obliku zaliva može postati vaše omiljeno mesto za čitanje, vaša radna soba, mala trpezarija, ali i mesto na kom će vaše sobne biljke dobiti svu ljubav i pažnju koju zaslužuju. Takođe ako imate kućne ljubimce, to može postati njihov mali kutak. A ako volite da sa voljenom osobom uživate u toplom popodnevnom Suncu uz kafu ovo je mesto kao stvoreno za dve udobne fotelje.

PREDNOSTI

Ovakav jedan prostor unosi obilje svetlosti u jedan dom. Panoramski ekrani omogućavaju da sunčevi zraci ulaze u enterijer iz više pravaca, dajući mu novu perspektivu. Mesta kraj prozora u obliku zaliva dodaju preko potreban prostor jednom domu. Takođe ako nekad planirate da prodate svoj stambeni prostor trebalo bi da imate na umu da domovi koji imaju ovakva mesta kraj pozora imaju višu prodaju vrednost.

MANE

Ukoliko su postavljeni sa izrazito osunčane strane ovakvi prostori vam zbog svojih velikih prozorskih površina mogu stvoriti probleme u letnjim danima. Biće potrebno da investirate u prozore za visokom energetskom ocenom kao i da pronađete način da ih zamračite u najtoplijim periodima dana. S druge strane poprilično je teško pronaći dobre zavese, žaluzine i venecijanere za ove prozore jer su oblično zahtevnih oblika, sa brojnim kosinama.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group