5 lekcija o dizajnu enterijera Diane von Furstenberg

Zato što niko ne zna šta "stil" znači bolje od Diane von Furstenberg!

Kada je prošle godine legendarna modna dizajnerka Diane von Furstenberg izvršila invaziju na svet dekoracije (sa nizom tkanina za Kravet, a odnedavno i sa prostirkama za The Rug Company), ljubitelji dizajna enterijera pozdravili su je usklicima divljenja.

Dakle, svaki savet Diane von Furstenberg  je vredan i dobrodošao.

Hvatajte beleške!

Ako kućni dekor nije praktičan, u čemu je poenta?

„Kuća mora biti više nego lepa. Enterijer bi trebalo da bude umirujući, veseo i prijatan, ali što je najvažnije, trebalo bi da se u njoj osećate prijatno i udobno."

Svaka soba treba veliki kauč i veliki sto

„Što više površina imate na kojima možete da sedite i radite, to bolje. Volim velike sofe i ogromne stolove. Koristim svoje u kancelariji za planiranje, čitanje i upoznavanje."

Arhitektura i dizajn tridesetih i sedamdesetih uvek će biti u modi

"Sedamdesete su jedna od onih decenija koje nikada ne izlaze iz mode. To su kao tridesete, kada su arhitektura i dizajn bili minimalni, ali na dobar način."

Priroda je najbolja inspiracija

Diane inspiraciju crpi iz prirode. "Uvek imam fotoaparat sa sobom. Loš sam planinar, tako da mnogo inspiracije potiče iz prirode koja je oko mene. Tamo ćete pronaći najlepše dizajne - nebo, lišće, pesak."

Čak i degradirani prostori imaju potencijal

Diane nije bila samo pokretačka snaga transformacije napuštene železničke stanice, već se preselila u Meatpacking District. "Kupila sam malu kuću u ulici West 12th. Borila sam se da zadržim ovo mesto i da niko ne sruši stare zgrade od cigle."

Ako nešto funkcioniše, nastavite to da radite

Uz legendarnu wrap haljinu koja slavi 40. godišnjicu i mnoge njene otiske koji se ponovo koriste na tepisima i kućnom tekstilu, Diane zna vrednost pridržavanja navikama i stvarima koje uvek funkcionišu. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group