Uređenje domova na pragu 2021. godine

Zakoračivši u Novu godinu i uspešno savladavšni prva dva meseca, uplovljavamo u sve topliju i topliju sezonu zvanu proleće.

Ono nam kao i svake godine donosi pregršt inspirativnih trendova i stilova, zahvaljujući kojima možemo kreirati životni prostor iz svojih snova. Na samom pragu 2021. godine primetna su tri trenda koja se prepliću i teže da domove širom sveta ispune pozitivnim vibracijama. Ako ste zainteresovani da saznate o kojim se trendovima radi, ostanite sa nama u redovima koji slede.

 

GLOBALNI STIL DEKORA

Inspirisan paletom zemljanih tonova i toplim prirodnim teksturama globalni stil se savršeno uklapa u priču o domovima u kojima su prisutni drvo, ratan i tkani detalji. Takođe ono što je primetno je smeli osećaj safarija pod uticajem divljih životinja i afričkih ravanica. Boho dekor i narodni uticaj i dalje se nalaze na samom vrhu u deo su predanja o globalnom stilu dekora. Pod uticajem prirode, nostalgije i želje za tropskim bekstvom, životni prostor u ovom stilu treba da prihvati smirenu paletu boja, kao i obrasce koji stvaraju prijatnu atmosferu.

UTICAJI STAROG SVETA

Činjenica je da uticaji starog sveta nikad ne zastarevaju. Mračne, čudljive prostorije, stare uljane slike na platnu pomešane sa modernim osvetljenjem, predstavljaju upravo ono što treba jednom savremenom enterijeru da bi malo bio življi. Ono što se traži je bevremenost – kako u pogledu boja, tako i oblika, tekstura i printova. Pomešajte nekoliko era i stvorićete prostor vredan divljenja.

MODERAN PRIKAZ STILA S POLOVINE PROŠLOG VEKA

Jedinstven moderni prikaz stila s polovine prošlog veka je stilska inspiracija ne samo za savremene domove, već i za hotele, restorane, barove i luksuzne spa centre. Šik stil koji se vezuje za 50 – te godine prošlog veka sa svojim finim linijama i prirodnim drvetom i dan danas ima veliku vrednost. Velike sobne biljke, kao i tekstura od somota i kože suština su ovog stila.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Foto: Pinterest

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group