avon akcija za borbu protiv raka dojke

Tri najveća trenda u uređenju doma za 2022. godinu

Naš dom nam nikada nije bio toliko važan. Poslednje dve godine cenili smo njegovu vrednost i prepustili se promenama koje su ga učinile prijatnijim i udobnijim za boravak. To više nije samo životni prostor, već i mesto za rada i opuštanje.

Dok pokušavamo da se prilagodimo stalnim promenama koje se dešavaju oko nas, očekujemo mnogo više od našeg životnog prostora. U nastavku pogledajte najpopularnije trendove u dizajnu enterijera i inspirišite se za svoj prostor.

Visokotehnološki domovi

Dizajn i dekoracija enterijera se stalno razvijaju, kao i tehnologija. Mnogi dizajneri enterijera i dekorateri "prigrlili" su ovaj trend, koristeći ono što tehnologija nudi kako bi stvorili fleksibilne prostore koji će zajedno ponuditi opuštanje, zabavu i udobnost. Futuristički i atraktivni dizajni koji pretvaraju kuću u moderan dom zauzimaju prvo mesto.

Inspiracija iz prirode

Cveće, grančice i smeđa boja zauzimaju „prevlast” u dekoraciji. Stručnjaci za uređenje doma smatraju da se ljudi okreću cvetnim šarama (za tapete i dekorativne elemente) i bojama koje dočaravaju prirodu, jer tamo pronalaze pravi mir i radost. Sada će se, pored zidova i saksija, priroda naći i na površinama (mislimo na mermer, drvo, terakota), ali i na nameštaju.

Opuštanje i harmonija u jednom

Japandi je naziv za trend koji želi da se skandinavska funkcionalnost i japanski minimalizam spoje u jedno. I u ovom trendu priroda igra veliku ulogu, jer će nas ponovno povezivanje sa njom dovesti do smirenosti i opuštanja. Domiriaće platneni stolnjaci, glineni stoni pribor, drveni nameštaj itd.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group