Trenutni trendovi u svetu kupatila

Kada pomenemo kupatilo većini ljudi su beli elementi, svetle pločice i neutralan kupatilski nameštaj prva asocijacija.

Ovaj tradicionalni izgled neretko upotpune šarene tuš zavese, staze ili različite boje peškira, međutim, kupatilo ne mora da izgleda tako uobičajeno. Svakako da tradicionalno opremljenim kupatilima ništa ne nedostaje, ona su funkcionalna i dobro obavljaju svoj posao dugi niz godina, ali da li biste voleli da ovom prostoru dodate malo svežine novim kupatilskim trendovima?

Postoji mnogo načina kojima svoje kupatilo možete učiniti modernim kako bi i ono predstavljalo vaš stil.

Drveni elementi

Širom sveta sve veći akcenat stavlja se na prirodne materijale. Bilo da je u pitanju moda, ili uređenje doma, drveni elementi sve više dobijaju na značaju. Tako je i sa kupatilima. Ranije su se drveni elementi i podovi retko nalazili u kupatilu zbog toga što u dodiru sa vodom gube svoj kvalitet. Međutim, kako su se materijali promenili, a tehnologija napredovala, drvene motive lako je uneti u kupatilo i obezbediti toplinu ovom prostoru.

Prostor možete oplemeniti kupatilskim nameštajem čiji su frontovi sa motivima drveta. Kupatilski nameštaj iz Geberitove serije Citterio može biti izrađen u hrast i sivo-braon boji i savršen je izbor ukoliko želite da unesete prirodne motive u svoje kupatilo. Takođe, u svom asortimanu Geberit ima tipke za aktivaciju sa drvenim motivima koje dodatno mogu upotpuniti prostor. 

Dugačke, tamne pločice

Dugačke pločice čine da prostor deluje veće, a vaše kupatilo elegantnije i luksuznije. Takođe, tamna boja ovih pločica daje poseban, odvažan izgled kupatilu koje se razlikuje od drugih. One su veoma jednostavne za održavanje, pa pored savršenog izgleda pomoći će vam da u kraćem vremenskom periodu očistite svoje kupatilo.

Tuš kade u ravni poda

Tuš kade dobar su izbor ukoliko imate malo prostora, a želite da vaše kupatilo bude funkcionalno i luksuzno u isto vreme.  Geberit za vas iz svog asortimana izdvaja tuš kadu Sestra koja može biti izrađena u obliku kvadrata ili pravougaonika i to u 16 dimenzija. Izgled koji podseća na strukturu kamena predstavlja ne samo vizuelno lepu i prijatnu površinu, već i površinu sigurnu za upotrebu.

Specifični odvodi

Kupatila u kojima nema prostora za kade, već samo za tuš često izgledaju neatraktivno, ali ne mora da bude tako. Tuš kanali, zidni i podni odvodi za tuš veoma su diskretan i elegantan izbor koji će rasteretiti prostor, a njegov učinak, kada je u pitanju oticanje vode, isti je kao da u kupatilu imate klasične kade ili tuš kabine.

Inovativna ogledala

Ogledalo je važan element svakog kupatila. Ono upotpunjuje kupatilo i vizuelno pravi više prostora. Međutim, ogledala su često okruglog ili pravougaonog oblika, ali postoje ona koja su modernije dizajnirana, a da pored toga imaju i još par funkcija i ne služe samo za ogledanje.

Postoje ogledala koja su tako osmišljena da pored svoje osnovne funkcije nude mnogo drugih pogodnosti. Mnoga od njih u sebi sadrže osvetljenje koje čini kupatilo modernijim, ali da li ste znali da postoji ogledalo koje u sebi sadrži sistem za odmagljivanje koji je potreban svim ljubiteljima vruće vode za tuširanje?

Takvo je Geberit Option Plus ogledalo koje sprečava zamagljivanje, na njemu možete prigušiti svetlo uz pomoć senzora, a sadrži i integrisan USB ulaz pa u kupatilu možete puniti telefon.

Ako planirate renoviranje kupatila, unesite nove trendove u ovu prostoriju i učinite svoje kupatilo modernim i posebnim!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group