Savršen za hladnije dane: industrijsko - rustičan stil uređenja doma

Industrijsko - rustičan dizajn enterijera je bez sumnje jedan od najtraženijih stilova ovih dana.

Rustično - industrijski dekor postaje sve popularniji. Ono što ovaj stil čini tako posebnim je njegov naizgled nedovršen karakter uparen sa uglađenijim elementima što doprinosi stvaranju prekrasnog miksa. Jedna od osnovnih stvari dizajna ovog prijatnog, toplog i udobnog enterijera je svakako bogata paleta boja koja meša neutralne smeđe, belu i crnu. 

Da biste to izveli u svom prostoru, za početak uparite različite nijanse braon i zemljane boje da bi se dom osećao opušteno. Zatim dodajte bele elemente kako biste prostoriji dali čist izgled. I na kraju, ali ne i najmanje važno, završite sa crnim akcentima da biste stvorili kontrast i dodali karakter svojim sobama.

Pored boja, teksture takođe igraju veoma važnu ulogu u mešavini visokog i niskog koja je tipična za industrijsko - rustične enterijere. Primera radi, kožna fotelja bi bila odlična za dodavanje teksture (i nekoliko smeđih nijansi), a s druge strane - običan beli zid bi bio savršena pozadina za sve što želite da prikažete, dok bi crni metalni akcenti tu i tamo dodali još veći karakter prostoru. U svakom slučaju, savršena paleta za ovakav enterijer je mešavina mnogih prirodnih boja, koje će stvoriti jedinstvenu opuštenu atmosferu u prostoru. 

Kombinujte moderno i rustično za besprekoran rustični industrijski stil enterijera. Kao što smo već spomenuli, tipičan element svakog industrijskog dizajna enterijera je mešavina modernih i rustičnih elemenata. Dakle, potpuno ste slobodni da kreirate stil koji više naginje modernoj ili rustičnoj strani.

U industrijskom dizajnu enterijera, metalni komadi se često koriste za uvođenje crnog akcenta. Dakle, crna je svakako najbolja boja za vaše metale. Konkretno, polirani metal će izgledati elegantno i moderno, dok će brušeni i zarđali metal dodati vrednost rustičnoj strani vašeg enterijera.

I na kraju, podsećanje: jedan od najboljih načina da dodate karakter rustičnom industrijskom enterijeru je ostavljanje završne obrade i strukturnih elemenata izloženim. Zidovi od cigle i betonski podovi su apsolutni element u ovom stilu! Uzmite u obzir da su oba rustična elementa, tako da, u zavisnosti od toga koliko moderan ili rustičan želite da vaš prostor bude, možete ih ostaviti potpuno izloženim ili zadržati samo deo da biste stvorili fokusnu tačku.

Želimo vam da se ove zime dobro zabavite dok opremate svoj dom u ovom trendy stilu!

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group