Sasvim novo lice Salone del Mobile.Milano prožeto čarobnom svetlošću

Više slika

Više slika

Salone del Mobile.Milano alfabet sadrži nove interpretacije za slova S i M, dok Euroluce obećava kreiranje očaravajućeg prostora koji se otvara kako bi dopustio svetlosti da se probije unutra i zablista u svoj svojoj magiji…

Ovaj novi alfabet, koji je ponovo osmislio Leftloft studio i reinterpretirao Đio Pastori, sastoji se od dvadeset šest jarko obojenih postera, gde svaki predstavlja po jedno slovo i na sebi predstavlja arhetipski oblikovani komad nameštaja, poput narativa Salone del Mobile.Milano i objekata oko kojih je internacionalni sistem dizajna evoluirao. Alfabet Munari stila, koji se sastoji od apsolutnih formi, a svoj život je dobio zahvaljujući upotrebi svetlosti i čistih, intenzivnih nijansi odgovarajući na pitanje “Do you speak design?” na jedinstven način.

U ovom neobičnom alfabetu, slova M i S prirodno su povezana sa ikonicama Mirror (ogledalo) i Sofa. Tačnije, tako je bilo sve do sada. Na dva sasvim nova, živahna i radosna postera, ovi monogrami dobili su nove attribute. U aprilu, slovo M označava grad koji je najpopularniji u svetu ljubitelja dizajna, odnosno Milano, dok S očigledno obeležava Salone, odnosno italijansku reč koja je postala sinonim dizajna u čitavom svetu. Prateći vizuali kreiraju narativ neverovatno obojenog, srećnog grada, odajući osećaj radosti života zasnovane na putovanju, stimulaciji i inspiraciji, u kojoj ikonični dizajnerski predmeti pronalaze svoje mesto i menjaju se kako bi kreirali novu panoramu koja je puna energije, formi, geometrije i kretanja.

Poster za Euroluce, sa druge strane, aludira na jednostavnu ali moćnu vizuelnu reference novog iskustva koje leži u čekanju posetilaca i izlagača na izložbi. Ovaj bijenalni prostor predstaviće se kao sasvim novi, magični svetlosni omotač, koji se, nakon što je prikupio svu svetlost sveta otvara malo po malo kako bi pozvao posetioce da ga istraže, ne nudeći im samo tehničku, dizajnersku i komercijalnu stranu, već i onu emotivnu koja je krucijalni element u dizajnu i arhitekturi. Reimagine Your Light Experience daje čistu indikaciju sasvim novog Euroluce iskustva, sa inspirativnim i generativnim momentima koji čine posete tim paviljonima deluju kao multisenzorna putovnaja u potrazi sa do sada neviđenim i evokativnim prostornim značenjima.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group