Pretvorite spavaću sobu u romantično gnezdo

„Za romantični štimung spavaće sobe zadužene su četiri osnovne stvari: svetlost, boja, temperatura i miris.“ (Markus Miler, generalni menadžer Solage Calistoga, hotela koji je proglašen za jedan od najromantičnijih)

Evo dekorativnih ideja, uz pomoć kojih ćete vašu spavaću sobu pretvoriti u predivno romantično gnezdo.

Nežna karamel boja zidova

Crveno možda jeste boja ljubavi, ali ova boja zidovima vaše spavaće sobe može ubiti libido. Istraživanja su pokazala da su parovi, čiji su zidovi spavaće sobe obojeni u crveno, ređe imali seks nego parovi, čiji su zidovi sobe bili obojeni u karamela nijanse. Zato, birajte tople, nežne i opuštajuće nude i karamel tonove, nijanse badema i topaza.

Adekvatno osvetljenje

Kada je u pitanju osvetljenje, ključno je da stvorite meku, suptilnu svetlost, koja se ravnomerno razliva kroz celu sobu, nego da svetlost dolazi grubo samo sa jednog izvora, kao što je to odozgo sa plafona. Jarka i jaka svetlost u spavaćoj sobi ubija romantiku. Svetlost koja dolazi od lampi sa stočića pored kreveta, možete učiniti romantičnijom, tako što ćete unutrašnjost abažura obojiti u bledo roze, kako bi svetlost vašoj koži dala blagi rozikasti odsjaj.

Izbacite sve nepotrebne stvari

Spavaća soba treba da bude mesto koje se razlikuje od drugih prostorija, mesto koje odiše mirom i spokojem. Ušuškano mesto, gde ćete potražiti odmor od svakodnevnih obaveza i stresova na poslu. Zato, iz spavaće sobe izbacite sve što vas podseća na svakodnevnicu i posao, kao što su mobilni telefon, radni sto i dr.

Obratite pažnju na zavese

Dok se u uređenju spavaće sobe mnogi koncentrišu samo na krevet, obratite pažnju i na druge detalje, kao što je to zavesa. Izaberite zavesu koja je dvostruko šira nego karnišne. I izaberite dugu zavesu do poda. Ogromni nabori i dugačka zavesa daće vašoj sobi luksuzni izgled.

Dodajte ogromne jastuke

Kako biste zaokružili luksuz koji sobi daju dugačke naborane zavese, na krevet stavite i pufnaste, debeljuškaste jastuke, koji će vas prosto mamiti da se bacite na njih i da duboko zaronite u krevet. Najbolje je da postavite par ogromnih jastuka, na koje ćete nasloniti par manjih.

J.C.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group