Prednosti i mane bele kuhinje

Više slika

Više slika

Kuhinja - jedna od najvažnijih prostorija gde nastaju kulinarske majstorije i u kojoj za istim stolom zajedno sede svi članovi porodice.

Stoga, bilo bi poželjno da takva prostorija bude udobna, moderna i originalna. Ukoliko imate ili želite belu kuhinju za svoj dom, za početak razmotrite sve prednosti bele boje koja se koristi za dizajn kuhinje:

Bela je u stanju da pomeri granice prostora i na taj način učini prostor prostranijim, svetlim i vazdušastim.

Ako je kuhinja mala, bela boja je najbolje rešenje.

Ova boja kuhinje je svetla, pa čak i ako je prozor malih dimenzija imaćete osećaj osunčanog prostora.

Bela se smatra univerzalnom bojom, jer se kombinuje lepo sa svim tonovima. Bez straha možete koristiti najomiljenije boje i eksperimentisati sa njima.

Bela kuhinja izgleda neverovatno moderno i sveže.

Mnogi veruju da je bela kuhinja veoma nepraktična, a evo i zašto.

Ako je bela paleta osnova kuhinje, to može stvoriti osećaj određene sterilne bolničke atmosfere i nećete se osećati prijatno u ovakvoj kuhinji.

Otpaci hrane i otisci prstiju su odmah vidljivi na belom materijalu, a ako se stalno briše, površina gubi svoju prvobitnu čistoću i atraktivnost.

Bela kuhinja zahteva posebnu negu i ako ne vodite računa o kuhinjskim elementima pravilno, oni mogu vremenom požuteti, a onda kuhinja neće biti lepa i atraktivna.

Koji stil izabrati?

Bela je svestrana boja, tako da će se uklopiti u većinu postojećih stilova.

Romatnični stil Provanse – za kreiranje ovog stila možete koristiti belu u kombinaciji sa pastelnim bojama kao što su lavanda, roze i nebo plava. Dekupaž će se takođe odlično uklopiti u ovaj romatnični izgled kuhinje.

Izborom mlečno bele boje, možete kreirati spokojnu i lepu unutrašnjost u kantri stilu. Njegove glavne karakteristike su jednostavni drveni nameštaj, tekstil sa finim cvetnim ili tufnastim printom i lep kuhinjski pribor.

Bela kuhinja će zauzeti svoje zasluženo mesto u unutrašnjosti stana, ukoliko je uređena u hi-tech stilu. Koristite srebrne tonove, elemente od hroma i sjajne površine. Sva oprema treba da bude moderna i multifunkcionalna.

Neutralna bela se najbolje uklapa sa elegantnim minimalizmom. Istaknite omiljene detalje kontrastnom crnom bojom.

Ako na belu pozadinu dodate nekoliko šarenih ukrasa i kreativnih elemenata, lako je možete pretvoriti u originalnu kuhinju u pop art stilu.

Skandinavski pravac takođe pozdravlja beli opseg. Ali, svakako je neophodno ublažiti belinu kontrastnim elementima u boji prirodnog drveta.

Da unutrašnjost kuće ili stana ne bi bila dosadna, belu kuhinju možete dekorisati pozadinom u drugim tonovima. Dakle, ako želite da napravite romantičnu i opuštajuću atmosferu, koristite pastelne boje, kao što su breskva, lila, bledo roze, svetlo žuta. Za ovu svrhu mogu da se koriste i prirodne boje, na primer, boja peska, maslinasta ili nebo plava boja. Oni koji sanjaju o modernom, mladalačkom enterijeru treba da obrate pažnju na zasićene i bogate boja, kao što su menta, crvena, narandžasta, žuta, zelena, plava.

Nekoliko saveta

Pokušajte da se igrate i eksperimentišete sa teksturama. Dakle, sjajne elemente možete kombinovati sa mat staklom.

Svežinu i originalnost unećete ukoliko koristite kreativne slike ili neobično posuđe.

Probajte sa različitim nijansama bele.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group