Pantone otkriva koje boje će postati najveći trend 2022. godine

Sa Nedelje mode u Njujorku pravo u naše domove.

Moda i dizajn enterijera su dva tesno povezana koncepta. Životinjski printovi postaju dominantni trend u obući i preovlađuju na tkaninama u enterijerima. Tako pliš sa sofa, postaje materijal za najbolje kombinacije na crvenom tepihu. Dakle, kada je Institut za boje Pantone objavio šta se izdvaja sa kolekcija Nedelje mode u Njujorku za proleće 2022., obratili smo pažnju. Dakle, nakon modnih pista, postoje neke boje koje će dominirati u našim domovima.

Od „sunčano žute“, roze i fuksije do „osvežavajuće zelene“, tri dizajnera su podelila svoje omiljene nijanse za koje veruju da će postati najveći trendovi 2022. godine i da će ih pored glamuroznog modnog sveta, ugostiti i zidovi našeg doma.

„Glacier Lake“ će svakako biti lider u našoj dnevnoj sobi, dok se smeđe nijanse, poput „Coca Mocha“, dinamično vraćaju. Takođe, maglovita verzija „Gossamer Pink“ će dominirati spavaćim sobama, a „Daffodil“ će biti smeštena u mnogim enterijerima. „Skydiver“ nikada nije napustila listu trendova, kao ni „Poinciana“.

Među izborom dizajnera je „Harbour Blue“ koja opušta. Prirodni i zemljani tonovi su sledeći trend kao što su „Basil“ i „Perfectly Pale“.

Dve boje koje su uticale na trendove 2021. godine, prema Pantoneu, proizašle su iz posebnog spoja, prenoseći poruku snage i nade. Institut je saopštio da su za 2021. boje koje utiču na trendove "Ultimate Grey" i "Illuminating".

Prva boja je nijansa sive, a druga je svetla i optimistična nijansa žute, ili kako to opisuju iz Pantonea - „mislite na svetlo na kraju tunela“.

Ali ovo nije prvi put da je Pantone proglasio dve boje kao boje godine. Prvi put se to desilo 2015. godine, kada je odabrao "Rose Quartz" i "Serenity", nijanse roze i plave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PANTONE (@pantone)

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group