Ovog Uskrsa obojite svoj dom u pastelne nijanse

Mislim da se svi slažemo u konstataciji da je krajnje vreme da se proleće vrati u naš život, i to što pre!

Uskrs ćemo, po svemu sudeći, i ove godine dočekati u specifičnim okolnostima, ali nam bar niko ne može zabraniti da naš dom zablista punim sjajem. Ako ste i vi odlučni u nameri da sebi i svojim ukućanima priredite još jedan u nizu nezaboravnih praznika, donosimo vam par saveta kako da to i sprovedete u delo.

Ništa bolje ne dočarava atmosferu Uskrsa od pastelnih boja. Zato i ne čudi što su one iz godine u godinu apsolutni hit kada je dekoracija kuće u pitanju. Jednostavno rečeno, ovo su sve one “teške” boje ali u razređenijoj varijanti – dovoljno posvetljene da izgledaju nežno, a opet ne previše odvojene od svoje matične nijanse tako da istovremeno zadržavaju formu i ostavljaju nepregledne mogućnosti za definisanje prostora.

photo: shutterstock

Po ko zna koju godinu zaredom najpopularnije su svetlo roze, mint zelena, nebesko plava i boja pistaćija. Prve dve simbolično predstavljaju prolećno cvetanje pupoljaka i buđenje prirode, dok su druge dve simbol čistote i optimizma ali i grana koje se pružaju sve do nebeskih visina u potrazi za novim životom.

Kada sve ovo spojimo – dobijamo paletu boja koje garantuju mirnu atmosferu, praznik proveden u slozi i ljubavi, te druženju sa najmilijima. S tim u vezi, trpeza osim što mora biti bogata, zahteva i jedan detaljniji pristup kada je dekoracija u pitanju. Sada je vreme da se iznese najlepši escajg, da se pije iz najelegantnijih čaša, da se pokažu najzanimljivije salvete.

photo: shutterstock

Sve to, ukoliko je moguće, spojiti sa nekim novim stolnjakom u gore pomenutim bojama. Uskršnje korpice od pruća su nešto što nikada ne izlazi iz mode, i upravo su one idealno mesto da u njih ušuškate svoja pastelno ofarbana jaja.

Za nešto intimniju, večernju atmosferu, dozvoljene su i sveće u kristalnim varijantama koje će svakako dati poseban šmek prazničnom ambijentu.

Dakle, drage domaćice, pozivamo vas da do mile volje eksperimentišete sa pastelnim bojama i da kombinujete sve što vam se nađe na putu – od mekih jastučića na sofi u dnevnoj sobi, prekrivača, posteljine, pa preko zidnih dekorativnih elemenata do kuhinjskih krpa – slobodno sve dotaknite kapljicom neke pastelne nijanse i gledajte kako se vaš dom pretvara u pravi prolećni kutak.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group