Ove jeseni isprobajte vabi-sabi u svom enterijeru

Vabi - sabi nije minimalizam niti praznina, a još manje puka jednostavnost uređenja enterijera.

Boravak u prostoru koji je opremljen u skladu sa vabi-sabi filozofijom čini da se ljudi jednostavno umire, otkriju lepotu svoje duše ali i tihog prostora koji odiše spokojem. Estetika vabi-sabija može biti polazna tačka svakog praznog prostora koji odbija da prihvati raskoš i luksuz kojim je opčinjen današnji svet. Ukoliko i vi spadate u tu grupu, onda se slobodno možete fokusirati na vizuelni kapacitet i razuman raspored unutar enterijera.

Novi luksuz je u pronalaženju lepote u jednostavnosti i prolaznosti. Japanska filozofija vabi-sabija kombinuje prirodnu inspiraciju i neutralnu paletu sa znakom lepote u nesavršenosti svakodnevnog života. Za razliku od minimalizma, koji nastoji da pojednostavi i eliminiše nered, vabi-sabi slavi čvor u drvetu ili nabor na posteljini. Lepota se nalazi u ravnoteži između harmonije i spokoja vabija i sabija - prolazne prirode vremena i propadanja. Sve je savršeno nesavršeno.

Dizajnerska estetika vabi-sabija često se može naći u većini japanske umetnosti. Japanski dizajneri i trendovi u dizajnu enterijera koji žele da primene istu pozitivnu psihologiju uzimaju u obzir osnovne principe vabi-sabija. Ove karakteristike uključuju asimetriju, teksturu i hrapavost, skromnost i jednostavnost i strogoću. Vabi-sabi enterijeri su elegantni, retki i nesavršeni, ali daju veoma moderan pogled na luksuzni dizajn enterijera koji svoju inspiraciju pronalazi u bojama i teksturama prirode. 

Luksuzni materijali poput drveta, kamena, kože i metala prihvaćeni su zbog načina na koji stare, rđaju i troše se. Izbegavajte masovnu proizvodnju i prihvatite ručno rađenu keramiku zbog njene jednostavnosti i autentičnosti. Igrajte se sa završnim obradama površina koje oponašaju gips ili trošni beton. Mešavina jednostavnosti i sofisticiranosti proizvodi luksuzni dizajn enterijera koji zamenjuje toplinu, karakter i lepotu za razmetljive prikaze simetrije i bogatstva.

Okrenite se prirodi za harmoničnu neutralnu paletu smeđih, sivih, sivih, zelenih, belih i kremastih boja koje odražavaju prirodne materijale na kojima se zasniva vaš dizajn enterijera. Ova paleta stvara enterijere koji su spokojni i harmonični, gde prirodna svetlost i međuigra prigušenih boja stvaraju osećaj udobnog i zaokruženog luksuza.

I zapamtite: u vabi-sabi enterijeru, manje je uvek više!

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group