Nekoliko dobrih načina da brzo osvežite izgled svoje dnevne sobe

Transformišite svoj omiljeni prostor ovim jednostavnim, modernim ažuriranjima koja zaista funkcionišu...

Vaša dnevna soba je jedno od primarnih mesta za okupljanje i druženje u vašem domu. To je mesto gde porodica i prijatelji provode veći deo svog vremena družeći se i opuštajući zajedno, ali unošenje promena u ovaj prostor može biti skupo, posebno kada se radi o većim ulaganjima (uglavnom kupovini nameštaja).

Međutim, dobra vest je da možete da koristite mnogo trikova kako biste svojoj dnevnoj sobi dali potpuno drugačiju estetiku, a da pritom ne narušite kućni budžet. Najbolja stvar: ove promene se mogu izvršiti čak i tokom vikenda!

PREUREDITE SVOJ NAMEŠTAJ

Ponekad je jednostavno preuređivanje nameštaja sve što je potrebno za ažuriranje zastarele dnevne sobe u novu, sveže dizajniranu. Prvo, počnite sa definisanjem fokusne tačke. Na primer, možete odabrati kamin kao žarišnu tačku. Ako nemate kamin, lako možete da napravite fokusnu tačku oko TV-a, prozora ili kutka za čitanje. Koju god fokusnu tačku da izaberete, preuredite svoj nameštaj tako da se "suoči" sa ovom tačkom. Ostavite dovoljno prostora između stolica, sofe i stočića za kafu i pomerite sav nameštaj koji bi mogao ometati saobraćaj.

UVERITE SE DA JE SVE DOBRO IZBALANSIRANO

Da li je vaša dnevna soba uravnotežena? Da li imate sve svoje velike komade nameštaja na jednom mestu, a manje komade na drugom? Vreme je da razbijete ovaj izgled. Mešajte različite veličine i teksture da biste stvorili pravi balans u celoj dnevnoj sobi.I pomerite nameštaj dalje od zidova. Da, ovaj jednostavan trik će učiniti da vaša dnevna soba izgleda veća, čak i ukoliko se radi o malom prostoru!

INVESTIRAJTE U NOVI STO ZA KAFU

Kada je u pitanju ažuriranje dnevne sobe, svi znamo da sto za kafu, baš kao i vaša sofa, nije samo za dekor, već služi i kao funkcionalan komad u dnevnoj sobi. Međutim, od vitalnog je značaja posvetiti dodatnu pažnju prilikom odabira!Uzmite u obzir visinu i veličinu kako biste savršeno pristajali vašoj sofi. Dobro pravilo je da sto za kafu treba da bude visok koliko i jastuci za sedenje vašeg kauča ili niže. Sa odgovarajućom visinom, trebalo bi da udobno podignete ili spustite piće na sto bez naprezanja.

DODAJTE MALO BOJE SVOJIM ZIDOVIMA

Farbanje zidova može imati ogroman uticaj na transformaciju izgleda vaše dnevne sobe, posebno ako želite da promenite nijansu i udaljite se od običnih belih zidova. Ako želite da lako ažurirate svoju dnevnu sobu, izaberite vanvremenske nijanse poput zelene, bež, plave i sive, jer one nikada neće izaći iz mode. Zelena je nadaleko poznata kao boja harmonije i obnove – ima li boljeg načina da unesete novi život u svoju dnevnu sobu od ove nijanse koja simbolizuje regeneraciju? Idealno za prolećnu sezonu!

PROMENITE TEPIH(E)

Tepisi mogu dati elegantan izgled vašoj dnevnoj sobi, ali odabir jednog ponekad može biti izazovan. Razmislite o veličini, obliku, teksturama i bojama pre nego što izaberete da biste bili sigurni da savršeno dopunjuje prostoriju. Kada ažurirate svoju dnevnu sobu, najbolje je izabrati tepih koji će pratiti prostor za sedenje, a ne za celu dnevnu sobu. Tepih treba da bude dovoljno velik da prednje noge vaših stolica ili sofe budu na tepihu. Uzmite u obzir oblik vašeg prostora za sedenje kada birate oblik tepiha. Razmislite koliko ćete koristiti vaš novi tepih pre nego što odaberete njegovu vrstu i materijal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gold Furnish (@goldfurnish)

ODLUČITE SE ZA (PRE)VELIKA UMETNIČKA DELA

Prevelika zidna umetnost može biti fantastičan način da dodate stil i interesovanje inače dosadnim zidovima. Ona su vizuelno privlačna i mogu biti odlična za početak razgovora, što ih čini idealnim izborom za lako ažuriranje. Kada ažurirate svoju dnevnu sobu, dobre ideje su odabir prevelikog umetničkog dela na zidu i postepeno dodavanje manjih pratećih delova. I, naravno, odabir nečega što volite je od suštinskog značaja kada birate zidnu umetnost, jer ona mnogo govori o vama i vašem domu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Home Deco (@homedeco)

DODAJTE ZELENE SOBNE BILJKE

Sa sobnim biljkama, možete biti sigurni da ste uložili u stil koji će uvek biti moderan i u trendu. Pošto su sobne biljke živi elementi dizajna, ne morate mnogo da se trudite da biste to uradili kako treba. Biljke mogu pomoći da se popuni prazan ugao, upotpuni prikaz na polici ili da se kreiraju zadivljujući viseći izložbeni prikazi biljaka. One će lako dodati dimenziju i dubinu vašem životnom prostoru, posebno ako možete spojiti biljke različitih visina, veličina i tekstura.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group