Najvažniji trendovi u uređenju enterijera za 2024.

„Nova godina, novi ja“ je fraza koja nam se vraća kao mantra svake godine, kada januar stupi na scenu.

Ovo je savršeno vreme za uvođenje novih navika, transformacije i sređivanje garderobe. Početak godine je takođe odlično vreme da osvežite enterijere. Prostor u kome se osećamo dobro je, na kraju krajeva, najbolja investicija.

Proveravamo kakvi će trendovi u dizajnu enterijera biti moderni i popularni u novoj 2024. godini.

Najmodernije boje u enterijeru za 2024.

Početak godine podstiče transformaciju enterijera. Neki ljudi odlučuju da renoviraju ceo stan, a ostali su zadovoljni malim izmenama koje će dodati malo svežine prostoru. Samo promena boje jednog zida može učiniti čuda.

Koje boje će biti najmodernije u 2024?

Prema rečima stručnjaka Instituta Pantone, nova godina je obojena nijansama breskve. „Peach Fuzz prikazuje našu želju da negujemo sebe i druge. Reč je o baršunasto delikatnoj nijansi breskve čiji sveobuhvatni duh obogaćuje um, telo i dušu“. Boja predstavlja svež pristup novoj dimenziji suptilnosti, topla je i prijatna. Unosi atmosferu harmonije i mira u svaki enterijer.

Uključenost boje je takođe snažno vidljiva u novim trendovima. Pametna upotreba boja može se videti u zidu prekrivenom šarenim pločicama, kuhinji u dubokoj nijansi zelene ili plave, ili tapetama u prigušenim bojama ružičaste, nijanse šljive ili bordo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atel.ij (@atel.ij)

Trendovi u dizajnu enterijera 2024: Nameštaj okruglog oblika

U 2024. trendovi u dizajnu enterijera se oslanjaju na funkcionalnost i udobnost. Umesto nameštaja sa strogim, oštrim ivicama, biraćemo nameštaj od mekanih tkanina sa oblikom koji se odnosi na retro estetiku. Sofe, fotelje i stočići okruklog oblika biće najmoderniji ove godine.

Trendovi dizajna enterijera 2024: Personalizovani prostor

U novoj 2024. će naši stanovi konačno prestati da liče na enterijere sa fotografija iz časopisa. Zaboravite na sterilne, monohromatske, stroge i sobe bez dekora. U novoj godini fokus je na stvaranju toplog, udobnog i, iznad svega, personalizovanog prostora.

Trendovi u dizajnu enterijera 2024: tihi luksuz

Ako vam trend diskretnog luksuza još nije dosadio, imamo dobre vesti za vas. „Prva violina“ u mnogim enterijerima biće sofisticirani minimalizam. Šta to znači u praksi? Umesto da ispunimo prostor mikrotrendovima, fokusiramo se na pronalaženju elemenata koji će nam služiti godinama. Najvažniji je kvalitet, bezvremenost i klasika.

Trend takođe uključuje suptilne boje, delikatne teksture, teksturirane tkanine i ručno rađene predmete.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elisabeth (@itsthellisa)

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group