Enterijer - Uređenje doma

Najudobnije fotelje i ležaljke za otvorene i zatvorene prostore – Papasan

Kada je reč o udobnosti, teško da je moguće pronaći konkurenciju čuvenoj Papasan fotelji.

Ova neobično meka i komforna fotelja, kružnog ili ovalnog oblika, ispunjena velikim jastukom nosi u sebi poseban osećaj 70-tih godina prošlog veka. Ona se vezuje za azijsko-pacifičku kulturu u svom jednostavnijem manjem obliku, i sa obaveznim osloncem u vidu nogara. Međutim danas postoji puno varijacija ove fotelje/stolice. Ona se izrađuje ne samo u različitim bojama, oblicima već i od pregršta materijala uz mogućnost kačenja na plafon u stilu ljuljaške ili sa jedinstvenim izgledom na tri nogare.

Ako ste u potrazi za savršenim komadom nameštaja koji biste ovog proleća mogli postaviti na vašem tremu ili terasi, Papasan fotelja je pravi izbor za vas. Takođe ona je idealno rešenja za postavku kraj prozora, gde vam može obezbediti stvaranje udobnog kutka za čitanje. Odluka koju treba da donesete tiče se mesta postavke ovakve fotelje, jer od toga zavisi materijal od kog je napravljena. Na raspolaganju su vam Papasan fotelje, stolice i ležaljke od ratana, drveta, metala ili pletene varijante, sa jednim većim ili par manjih jastuka.

Ako ste odabrali stolicu od drveta ili ratana, jedan veliki jastuk će vam biti sasvim dovoljan. A ukoliko je vaš izbor tkana stolica, u tom slučaju možete staviti nekoliko manjih jastuka pa čak i ćebe kako bi vam bilo udobnije. Takođe ako želite da kreirate istinsko ljubavno gnezdo za dvoje odaberite masivniju takozvanu Mamasan fotelju/sofu, proširenu verziju Papasan stolice. Čak i ako u svom domu ili na maloj terasi nemate dovoljno mesta za klasičnu Papasan fotelju, koja će stalno boraviti na tom mestu, sklopive varijante vam stoje na raspolaganju.

Ako je udobnost vaš prioritet, Papasan stolice su nešto što ne smete propustiti.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group